2013. július 16.

A Nagy Liberális Tanterem



Őszintén megvallom: azért valahol kedvelem ezt a Tóta W. Árpádot. Ha nem lenne, akkor ki kellene találni, elő kellene állítani valami laborban. Mert ő az a baloldali (?) liberális (?), akire tényleg ujjal lehet mutogatni immáron tízegynéhány éve: Nézd, bázki, ez mennyire hülye! Te, csak ekkora idióták vannak túloldalon? Ráadásul milyen szarul néz ki, egy sört nem innék meg vele!. Tóta tulajdonképpen nem más, mint Kerényi és Semjén szerelemgyereke, akire rányomtak a Photoshopban egy Ctrl+I-t (negatív) és a jobboldalon fellelhető összes szélsőséges és idióta gondolatnak pont az ellenpólusára kapaszkodva óbégatja bele a világba a legeszementebb baromságokat. Ő az a balliberális haszonállat, aki miatt nem kell szégyenkeznünk, aki miatt nem kell naponta háromszor megkövetnünk a "társadalmat" és elnézést kérni mindenkitől a „saját oldalunk” vállalhatatlan hülyeségeiért. Elég csak odamutatni: Hát nálatok még nagyobb faszok vannak, haver!

Szolomayer Balázs a Kerdem blogon hellyel-közzel mindent megírt, amire egy racionális vita keretében "érdemes volt" reflektálni Tóta W. legújabb agymenése kapcsán. De ki a fene akar racionális vitát folytatni egy Tóta W. Árpáddal? Ennyire senki nem ér rá, én meg pláne. (Rengeteg a meló itt az Aknamunkáért és Bosszúért Felelős Államtitkárságon) Nameg' egyik kedvenc tanárom bon motját megidézve: amiről racionális vitát lehet folytatni, arról nem is érdemes beszélgetni. És valóban! Tóta W. egyetlen egy állítása sem állná ki egy racionális vita során lezajló valóságpróbát, mert hantázik. Hantázik, mint a félműveltségből erényt kovácsoló baloldali félértelmiségi általában, tehát tök felesleges leállni vele beszélgetni, vitázni. Nem egy "minőségi intelligencia", hogy kedvenc Csepelijének egyik értelmetlen formuláját is idedobjam... Hagyni kell, elvégre ő csak egy hivatkozási pont. A másik oldal idiótája.

De vajon mi tesz valakit, 2013 közepén, Tóta W. Árpáddá? Mert nincs egyedül. Meglehetősen sok Tóta W. tenyészik az ádör szájdon, meglehetősen sokan gondolják úgy a balliberális értelmiségi körökben szektában, hogy ideje lenne ezt az egész politikai versenyt zárójelbe tenni és a Nagy Liberális Tanteremben szépen kioktatni a horngyulai értelemben vett lakosságot a helyes politikai gondolkodásról és irányt mutatni az abból következő politikai cselekvésnek. Mert az ország egy bazi nagy tanterem, ahol a már kellően (meg)fegyelmezett zemberek leülnek, előveszik a vonalas füzetet a Hellokittys táskából, és szép, rendezett betűkkel bemásolják Tóta W. főorvos úr és kollégái szavait, majd hazamennek és bemagolják. Ez volna a "felvilágosítás, a demokrácia megtanítása, a kellően önkritikus történelemoktatás mellett", amiről Tóta W. ábrándozik, amelynek eredményeként a politikailag már kellően képzett elvtársak állampolgárok hiba nélkül szavazzák be a parlamentbe 99,9 százalékkal a Hazafias Népfront demokratikus ellenzék közös jelöltjeit.


Ez volna a vágyott jövő, ez volna az ideális társadalom, amihez folyamatosan méricskélni szokták a valóságot? A vonatkozó írásában ugyanis Tóta W. pofátlanul nyíltan arról értekezik, hogy az állam erőforrásait egy politikai izmus szolgálatába kell állítani. Nem etikát, pláne nem vallásos izéket, hanem baloldali liberalizmust kell oktatni a középiskolákban, arra kell (át)nevelni a zembereket. Kiképezni őket olyan bonyolált összefüggések megértésére, mint amikor egyszerre képes csökkenni a bankok jövedelmezősége (1) az orbáni unortodoxia miatt és ugyanezen unortodoxia terhei (+1) képesek közben egyazegyben áthárulni a lakosságra is. 1+1=1. Az ilyenhez valóban nem árt némi képzés.... (A főorvos úr és kollégái kedvéért: most vagy áthárultak a terhek és a bankok nyereségében ez nem okozott változást vagy nem hárultak át és emiatt csökkent a bankok nyeresége. Vagy-vagy szituésön, a kettő együtt matematikai képtelenség.) Ám ha végre képesek lesznek ezt és az ehhez hasonló a bonyolált összefüggéseket megérteni a zemberek (azaz, lejönni az orbáni mákonyról), akkor végre minden szép és jó lesz, az Együtt 2014 váltja kormányon az MSZP-ét, a nyúl meg együtt szalad a rókával.

De szerencsére még csak a felismerésig (és elméletkészítésig) jutottak. A zemberek hülyék! - állapítja meg Tóta W. főorvos úr és néhány kollégája rendkívül éles szemmel hetente, mikor szembesülnek a világ diverzitásával, ahol a szavazónak nevezett entitások képesek eltérően vélekedni a politikáról. Tóta W. hülye - állapítják meg ilyenkor a zemberek, és túl is vagyunk az első kapcsolatfelvételen. Megint jót beszélgettünk

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger