2013. július 24.

Budapest nem Bukarest


Pedig szinte senki nem énekli már bősz hangon, hogy van egy régi mániám, tankkal átmenni Románián. De adott félezer nagy tudású fociszurkoló (azért két pofára röhögtünk, valljuk be), akik Budapesten landolnak meccsnézés céljából Bukarest helyett és adott a román fővárosban, ráadásul a színpadról hellobudapestező Michael Jackson, a Metallica és Lenny Kravitz, de ők fizetett magyar ügynökök, az már biztos. Aztán adott valami román csoki, amelyik megbízza Mekkánt meg az Erikszónt, hogy csinálni kéne valami bazi nagy kampányt, hogy mi nem is vagyunk Budapest, de vagyunk Bukarest. És lett ügyes eredmény. 

Szerintem rendeljen a Mekkántól meg az Erikszóntól a Bajnai is kampányt, hogy ő nem is libás. Abba ne tessenek majd olyan bugyuta szóvicceket tenni, mint a pest (magyarul pestis), meg a rest (magyarul pihenés) szavakkal tetszettek csinálni. Mert így is akkora égés lett, mint a Reichstag. Bármelyik jó arc, aki látja és nem Bukarest vonzáskörzetében él, az Budapestre akar majd jönni, köszike. Legközelebb meg tessenek arra is egy kis pénzt költeni, hogy csóri világsztárok tudják, hogy van olyan, hogy Bukarest. 


Mert a reklámfilm tanúsága szerint a skacok Budapestről már hallottak. Persze küldtünk neki pár ezer szépségverseny győztes Piroschkát külsőleges használatra, meg azt a pár milliárd dollárt, de megérte. Nem sejtettük, hogy ennyire meg fogja érni az a pár majom világsztárocska, de amióta láttuk ezt a filmet, már tudjuk, hogy olyan maradandó sebet ejtettek a román identitástudaton, hogy azt már a Csernus sem vállalná be, még a heroinos korszakában sem. Egy kicsit azért figyelni fogom a közeljövőben a magyar identitástudatot, mert ha még van, akkor a Mekkán meg az Erikszón nem kap nálunk megbízást pár évtizedig és ez nem üzleti lesz, hanem személyes. Addig is kedves barátaim és ellenségeim, hallgatóim és lehallgatóim, ismételjük együtt és lélegezzünk fel: Bukarest nem Budapest. És emlékezzünk arra is, hogy egyszer azért megkísérelték, hogy az legyen. Nem viccből, nem kampányfilmmel, hanem fegyverrel.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger