2013. július 5.

Más időkben ezért kötél járt...


Maradjunk abban, hogy totálisan megértjük Fletó indulatát: most először tényleg szorul a hurok. Ha másodfokon nem puhítja fel a kémper mai ítéletét valami herélt bíró a Kúrián, akkor elmondhatjuk: tényleg kiütötték Gyurcsány egyetlen és utolsó hű támaszát, ifjúkori cimboráját, (pénzes)táskahordozóját, ördögi terveinek értelmi társszerzőjét, azaz a rókaképű Szilvásy Györgyöt. Másfelől meg a Gyurcsány (most először őszintén dühödt) videóüzenetében emlegetett, a gazembererőszakossenkiházi Orbánt kiszolgáló ügyészek és rendőrök, meg "nagynevű ezredesek és bírók" valójában kesztyűs kézzel bántak Szilvásyval és társaival. Előbbi és a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója, Galambos Lajos egyaránt két év tíz hónapot kapott, míg Galambos utóda, Laborc Sándor megúszta felfüggesztettel.

Pedig ilyen bűnökért az európai kultúrkör bő kétezer éves történetében (leszámítva a liberális jogállamiság utolsó néhány évtizedét) kötelet, golyót szoktak adni. Esetleg némi válogatott kínzással felütve. De ne is zuhanjunk a félelmetes középkorba! Gondoljunk csak Edward Snowdenre, a hazafias kiszivárogtatóra, aki Szilvásyékkal ellentétben nem piszkos politikai-alvilági-üzleti játszmák érdekében, hanem a világ polgárairól illegálisan, kormányzati támogatással összegyűjtött adathegyek leleplezéséért vállalta a kémkedés, államtitoksértés terhét. Ő éppen most menekül körbe a földgolyón a CIA kopói elől.

Amit Szilvásyék tettek, arra amúgy is sokkal inkább illik a sajtóhírekben évekkel ezelőtt kiszivárogtatott kezdeti gyanúsítás: a hazaárulás bűntette. Azért akár életfogytig tartó börtön is adható. Lássuk csak: "aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el" (...) a büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást a) súlyos hátrányt okozva b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával követi el." 

És mit tettek Szilvásyék? A hosszas háttérinformációk elolvashatóak például a Magyar Nemzet Online-on és a Heti Válaszban. Ám álljon itt a lényeg, kizárólag a már napvilágra került tényekből felfejtve:

1) 2006-ban az államcsőd veszélye, majd az őszödi beszéd kiszivárgása után bizonytalanná vált Gyurcsány Ferenc és köre jövője a baloldalon belül, és a kormány élén egyaránt.

2) Ugyanebben az évben az orosz kormányzat oltalma alatt álló "befektetők" szerették volna rátenni a kezüket a Mol Zrt.-re és az OTP-re.

3) Szilvásy György titokminiszter és a titkosszolgálat főigazgatói vélhetően orosz ügynökökkel játszottak össze és kiszolgáltatták számukra a Nemzetbiztonsági Hivatal legféltettebb adatait. (Az NBH feladata a stratégiai fontosságú cégek védelme is.) Emellett az oroszok segítségével poligráfos vizsgálatokkal átvilágíttatták a magyar titkosszolgálat középvezetőit, hogy nem játszanak-e össze az ellenzékkel (és talán az MSZP-s belső ellenzékkel...) Ez ugyebár a mai ítélet tárgya. A negyedik vádlott Püski Sándor, az Apró-család régi barátja, a többek között a ferihegyi nemzetbiztonsági ellenőrzést Gyurcsányék idejében kvázi "gebinbe kapó" Zömök Kft. tulajdonosa volt, ám őt ma felmentették. A Zömök Kft. engedte be az országba a különgéppel érkező orosz titkosszolgákat és technikai eszközeiket.

4) Gyurcsány Ferenc ebben az időben (szokatlan módon) ötször is találkozott az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal. Máig nem tudni, miről tárgyaltak.

5) A 2006-os rendőrterror idején maffia- és titkosszolgálati eszközökkel, ismeretlen emberek provokálták a tüntetőket, és azonosító nélküli, ki tudja honnan küldött egyenruhások vettek részt a megfélemlítő akciókban.

6) Eljárások és hatósági akciók sorával tönkretették az ellenzékkel kapcsolatot ápoló, a Mol-t és az OTP-t védő biztonsági céget, az UD Zrt-t. Ezzel összefüggésben jogtalanul lehallgattak például több vezető fideszes politikust, és mint emlékezetes Dávid Ibolya oldalán titkosszolgálati módszerekkel beavatkoztak az MDF elnökválasztásába. (Dávid Ibolya később, amikor az SZDSZ zsarolni kezdte Gyurcsányt, hálából majd egy éven át segített fenntartani a kormánytöbbséget a parlamentben.)

7) Egy másik büntetőügy tárgya, hogy Laborc Sándor illegálisan gyűjtött információkból aktát vezetett Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról.

8) Idén januárban kiderült, hogy Szilvásy és Laborc felvette a kapcsolatot az alvilág egyik leghírhedtebb figurájával, Portik Tamással, hogy az kreáljon álbotrányokat jobboldali politikusok körül, illetve gyűjtsön terhelő információkat fideszes vezetőkről.

És ez nem Brad Pitt legújabb zombis mozija, hanem közelmúltunk rögvalósága. Gyurcsány és Szilvásy uralkodása az ország, a saját politikai oldaluk és a józan ész felett a rendszerváltás utáni időszak legsötétebb fejezete. E két alak létezése a közhatalom csúcsán nyílt támadást jelentett a jogállam és a demokrácia ellen - ahogyan ezt már megfogalmaztuk itt a Tutiblogon egyszer - kétszer. (Most hagyjuk, hogy mindez nem jöhetett volna létre, ha nincsen az őket hatalomra juttató és az elaljasulás egyértelmű jelei dacára négy évig ott is tartó MSZP-SZDSZ-es gárda, köztük, igen, Mesterházy Attilával és Bajnai Gordonnal).

A Gyurcsány-Szilvásy-tandem országlása tehát maga volt a hazaárulás. Így tessék mérni a dolgokat, és bár örömteli, de ehhez képest (és a vádiratban szereplő konkrét bűncselekményekhez képest is) nevetségesen enyhe a hazaárulás helyett csupán kémkedésért, a törvényben szereplő minimális két évnél alig magasabb tételű börtönbüntetés kiszabása Szilvásyékra. 

Ráadásul a felbujtók, elítéltek sorából nagyon-nagyon hiányzik valaki. Aki most dühödt üzenetben fenyeget miniszterelnököt, bírót, rendőrt, katonai ügyészt...

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger