2013. július 18.

Körütizálás Orbanisztánban


Bajnai Gordon, ez a bús spániel ma osztálykirándulást szervezett Fejér megye észak-keleti csücskébe. Ahogyan a buszon a kizárólag a baráti sajtó munkatársaiból összeállított hallgatósága előtt megfogalmazta: "körütizálást Orbanisztánba". Útelágöozázázódáshoz végül nem érkeztek. A körütizáció azonban egyre inkább kezdett hasonlítani a Balmoral cirkáló settenkedésére, élén Piszkos Freddel. Most hagyjuk a szójátékot a bal morállal és a cirkáló legénységével, de tény: hiába szívta fel magát Gordon szárnysegédjével, Szigátvári Viktorral annyira, a nagy odamondásból végül csak az lett, hogy jól szórakozott Felcsút lakossága. Meg az Ibusz-körútra kiválogatott haveri sajtó is - magában -, amikor a NOL Tv felvétele szerint Gordi az M1-esen tartott felszopó előadásában elmondta: "Ópusztaszerről, Magyarország történeti központjából átköltözött a központ Felcsútra". Ami akkora baromság, hogy még itt, a Tutiblog-székház rekreációs lakosztályában, a délutános narancsnővérkék kellemes heremasszázsa közepette sem tudunk másra gondolni, minthogy ez a marcipánkirályfi (amilyeneknek a fejét hajnalonta gyakran leharapják a Muzicuki nevű kiskörúti söntésben) egyszerűen rosszul magolta be a szöveget. Vagy ha nem, akkor tessék bevallani: ha Gordon győz, Ópusztaszer lesz Magyarország fővárosa. Pont. Eddig egyébként azt hittük, hogy ez a vonal nem jön be a liberólandban, de hát mindenki változhat. Honfoglalás Kónya Péterrel (Franco Nero), Szabó Tímeával (Monica Belucci) és Juhász Péterrel (Johnny Deep), rendőrlovakon...

Gordon és az E14 legújabb mindenese, Karácsony-Brutus-Dzsedzsi először megmutatta a bicskei focipályát, ami ugye mennyivel kisebb, mint Orbanisztán épülő stadionja és még a kapufélfa is rozsdás. Bár itt a téblognál számos szórakoztatóbb és kényelmesebb dolgot el tudunk képzelni, mint egy bőrcafat után rohangálni a tűző napon, de azt még mi is tudjuk, hogy van különbség egy az utánpótlást is nagy elánnal képző NBI-es klub és egy falusi focicsapat között, de mindegy, Bajnaiék, ha nyernek, valószínűleg vörösiszappal hintik majd be Puskás Akadémia helyét.

Aztán bekeményített Gordon, mint amikor a 12. szülinap után már mindenképpen muszáj belekötni a BKV-ellenőrbe, vagy legalább a takeszba a suli folyosóján, és a községhatáron túl, egy német multicég szeméttelepének szélén, egy magán-dűlőút bejáratánál, Arnold Schwarzi és Stallone összes bátorságát magába szívva kérdőre vont egy biztonsági őrt. Pont ott, ahova Gordon való: a multik szeméttdombjánál. Végül fel-alá settenkedtek Felcsúton, egy kis Challenge Dayt szervezve a libákat dedikálásra kínáló helyi lakosságnak. Itt-ott feltűnt a buszuk, kiszállni azonban nem mertek. 

Kánikulai nap volt: Gordon pittgörljei reggel kitiltották a jobber sajtót a csapatból, a többiek pedig egész délelőtt szorgalmasan jegyzetelhették a polbeat parkett császárának agyömlését, miszerint: "termőföld, trafik, takarékszövetkezet (...) zsoldossereg (...) Orbán-rezsim (...) Simicska Lajos (...) fejétől bűzlik a hal (...) minden rászoruló gyermeket meleg étellel lehetne ellátni." 

Hát fiúk, így nehéz lesz az a 2014-es akadályugrás. Lehet, hogy mégis Dopemant kellett volna indítanotok...



© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger