2013. március 22.

Ez nem kettős mérce. Ez átverés!



Miközben Szájer József és Gulyás Gergely mintha a vádlottak padján ült volna kedden az amerikai Helsinki Bizottság meghallgatásán, amelyet a magyar demokrácia és jogállamiság „leszálló pályájáról” tartottak, és amelyen az egyik „fővádló”,  Kim Lane Scheppele amerikai jogászprofesszor egyenesen EBESZ megfigyelők küldését javasolta a 2014-es magyar választásokra, addig Bajnai Gordon amerikai kapcsolatait kihasználva építi ki titokban a Facebook segítségével választási adatbázisát.

Megírtuk, hogy mennyire álszent, a tényeket egyszerűen figyelmen kívül hagyó vagy azokat szimplán meghamisító és elferdítő az a vádaskodás, amellyel külföldi „szakértők” kritizálják Magyarországot és a magyar kormány tevékenységét. A külföldi hivatásos bérrettegők unalmas szólamai szerint a Fidesz leépíti a jogállamot és sötét diktatúrát épít. Megírtuk, hogy Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságának elnöke vizsgálódni kezdett az Együtt 2014 Facebookon történő regisztrációjával kapcsolatban.  Bajnai Gordonék ugyanis érzékeny személyes adatainkat egyértelműen nem meghatározott harmadik államban működő adatfeldolgozó részére is átadhatják.

Józan gondolkodással nehéz megállni, hogy ne feltételezzünk kapcsolatot az ellenőrizhetetlen helyre történő adattovábbítás és Bajnai Gordon jó amerikai kapcsolatai között. Miközben hihetetlen ellenzéki „szakértői” össztűz zúdul a Fidesz új, a választási eljárást rendező koncepciójára, többek között a külföldi szavazók személyes adatainak védett kezelését célzó javaslataira, addig gyakorlatilag ugyanez a "szakértői gárda" közreműködik rengeteg magyar adatainak a kiszolgáltatásában  – fogalmunk sincs, hogy kiknek.

Ismét bebizonyosodni látszik, hogy a jogállamiság csak addig fontos a balliberálisoknak, ameddig nem ők vannak hatalmon. Ismét bebizonyosodik, hogy az ellenzék szeret a zavarosban halászni. És ismét bebizonyosodik, hogy Bajnaiék mennyire szolgalelkűen követik a külföldi pénzügyi támogatóik utasításait. Tudniillik Bajnai Gordon még a Haza és Haladás Alapítvány színeiben, amerikai tartózkodása során ismerkedett meg a rendkívül bőkezű adományozó szervezetekkel. Nem is rejtették véka alá, hogy alapítványukat az amerikai Center for American Progress (CAP), egy a Demokrata párthoz közeli baloldali liberális kutatóintézet szponzorálja. Ezért érdemes külföldre vinni adatainkat. Ez nem kettős mérce, ez átverés – állapította meg egyik olvasónk. Igaza van.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger