2014. október 21.

Nem lesz brutális mértékű internetadó


Közszolgálati percek következnek. Hiába no, első nekifutásra én is simán beszoptam a brutális mértékű internetadó történetét. Az apróbb és nagyobb közéleti hazugságokat mindig ügyesen kihelyező baloldal sajtója 30 perc alatt megfuttatta az Interneten a hónap különdíjas dezinformációját. Sokezer megosztás, százezernyi dühös komment, és pont a fele nem igaz.

Annyit felhozok a saját mentségemre, hogy azért a kezdeti dühösködés után megkerestem a vonatkozó jogszabály-tervezetet, és - megdöbbentő módon - el is olvastam.

Az ítélet az, hogy mint minden rémhírnek, ennek is van alapja. A távközlési adót, ami magánszemélyek esetében 2013-ban 300 Ft., céges esetében 2500 Ft. volt maximum előfizetésként, azt 700 Ft.-ra, illetve duplájára emelték. És ebbe az adónembe illesztette be a törvényhozó az "Internet-adóra" keresztelt zabrát.

Nincs új adónem! Nem lesz előfizetésenként fél millás adó!

Az előfizetésenként 5000 Ft.-ra emelkedő céges távközlési adó viszont a kisebb árbevételű, de sok embert foglalkoztató cégeknél egy iszonyatos tökön rúgás. Digitális középkor nem jön el, de az Nyugathoz mért digitális szakadék szélesedhet. A drága és alacsony színvonalú szolgáltatások még drágábbak és még rosszabbak lesznek.

Megéri az a 20 milliárd?

FRISSÍTÉS:

A korrektség jegyében ezt az olvasatot is illik idevenni.
http://www.tutiblog.com/2014/10/internet-of-things-kiveve-mi.html

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger