2013. május 7.

Nincs rajtunk sapka, nácik vagyunk



Van néhány rendkívül unalmas dolog az univerzumban és ezek közül is kiemelkedően unalmas a zsidókérdés Magyarországon című előadás. Ép ésszel fel nem foghatom, hogy pro vagy kontra miért képes erre bárki is 10 percnél többet szánni, ezért ezt a posztot 8 perc alatt írom meg. Olyan is lesz...

Szóval a történet annyi, hogy a magyar delegáció kérésére nem Izraelben, hanem Magyarországon tartotta meg a soros plenáris ülését a Zsidó Világkongresszus, és ennek apropóján nem lehetett kihagyni azt a ziccert, hogy a szokásos, már ezerszer elpufogtatott közhelyek (jogállam lebontása, fékek és ellensúlyok kiteleportálása a világűrbe, stb.) mellett egy jó kis antiszemitázással is meg lehessen botozni a magyar kormányzatot. Európában nincs ennél hálásabb téma, mert egyszerre ugrik a bajor paraszt és az andalúziai hentes. Nem kell sem árnyalni, sem magyarázni, csak időről időre ismételgetni kell a kánont.

A kánon ugyanis a következő. A zsidóságra mindig a jobboldal jelenti a veszélyt, mert a jobboldalnak immanens része a szélsőjobboldal. Magyarországon pedig kétharmados jobber kormányzat van, tehát életveszélyben a magyar zsidóság. Ráadásul a hazai jobboldalnak annyira immanens része a szélsőjobboldal, hogy még el sem határolódott tőle az Orbán az előírt minőségben és mennyiségben. (Egyszer azért elárulhatná valaki pontosan mennyi is a minőségi és mennyiségi elhatárolódási norma.) Nos, a valóság ezzel szemben, hogy a jelenben az európai zsidóságra kizárólag csak a muzulmánok féktelen és végtelen betelepítése/betelepülése jelent veszélyt, amely előtt az európai baloldal nyitotta szélesre a kapukat. Mert egy szudáni feka hamarabb robbant fel egy zsinagógát, mint egy félhülye, alkohoista, pöcslóbáló jobbikos motoros. A zsidókra régebben a népboldogító felforgatók jelentettek veszélyt, legyenek azok nácik vagy kommunisták.

A jobboldal pont annyira antiszemita, amennyire a II. Világháború alatt a Franco rezsim volt az. Semennyire, pedig annál jobberebbet nehezen találni a történelemben. Ugyanis a jobboldaliságnak és az antiszemitizmusnak semmi köze nincs egymáshoz. És pont, mert ezt is felesleges ragozni. 

Ehhez képest nagyon igazságtalan volt a Zsidó Világkongresszus egy-két felszólalója. Különösen azok után, hogy a magyar miniszterelnök Isten ajándékának nevezte a zsidóságot és a Fidesz-KDNP-kormány minden fórumon tanúbizonyságát adta, hogy még a rossz jogi beidegződésekkel és a verbális molesztálással szemben is kész minden eszközzel megvédeni a magyar nemzet zsidó identitású kisebbségét a szélsőségesektől, zsebnáciktól. (Akiknek a létét egyébként is leginkább a szoclibek otromba provokációinak köszönhetjük,  hiszen ez egy egészen normális, toleráns kis ország volt a Gyurcsány-Szilvásy duó 2006-os elszabadulásáig.) 

Ronald S. Lauder, a világkongresszus elnökének indulata még érthető (persze nem megérthető), hiszen az a kormány, amelyik visszaszedte tőle a Gyurcsány-Bajnai-duó által szinte ingyen átjátszott sukorói plázst kizárólag antiszemita lehet. Meg sem lepődtünk tehát a Jobbik és a Fidesz-KDNP gátlástalan összemosásán. Mondjuk azért az mégiscsak durva, hogy a világ egyik leggazdagabb emberének, a Zsidó Világkongresszus elnökének az a legfontosabb dolga, hogy a nemzetközi zsidó elit és a megjelent számos diplomata és külföldi politikus előtt Bayer Zsoltról és Szaniszló Ferencről intézzen kirohanást. 

Feldmájer Péter, az adófizetők forintmilliárdjaival kisegített és az átkosból ránk maradt "balos" zsidó szervezet, a Mazsihisz elnökének szavai még elszomorítóbbak. "Önök egy olyan országba érkeztek, ahol (...) idős főrabbit támadnak meg az utcán, ahol a fasisztákat éltetik, ahol a bíróság a gyilkosokat állítja példaképül az ifjúság elé, lelkes antiszemitákról neveznek el tereket és utcákat, a magyar nácik udvari költőinek műveit a nemzeti alaptanterv részévé tették." Köszönjük a príma országimázst elnök úr! Egyébként önt ki bántotta? 

Mindegy is: Lauder és Feldmájer járassa csak le saját magát és szervezetét bátran, provokáljon csak igaztalanul, belőlünk nem fognak antiszemitát faragni. Maradunk a józan többség pártján, és továbbra is egyformán értékes embernek, jó magyarnak tekintünk mindenkit, aki ebbe az országba született. Ne is próbálják meg, inkább olvasgassák korábbi írásainkat a témában ITT, ITT és például ITT.

(A balhét Menyhárt viszi el - Piréz.)

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger