2013. február 20.

A náci-libsi románc vége




Be kell vallanunk, az utóbbi napok fejleményeinek tükrében legszívesebben hátradőlnénk, és Margaritát szívogatva néznénk, hogyan esnek egymásnak a neobalos HaHások és az ELTE jobbikos HÖK-ösei. A Fityisznek ugyanis semmit nem kell tennie, hogy egymást listázva-anyázva felszámolódjon az Ellenállás, és újabb hosszú évtizedekre betonozódjon be az Orbán Birodalom államrendje.  A Fidesz kétségtelenül a nevető harmadik és az igazi győztes ugyanis az utóbbi napok diákmozgalmi eseményeinek a tükrében 


A Lázadók tehát egymást irtják, és már azt se lehet tudni ki buktat le kit és miért. A HaHásokat feljelentő HÖk-ösök, és a zsidólistát kiszivárogtató HaHások pár héttel ezelőtt még együtt fogaltak hidakat, és rengették a Rendszert, ami nem tetszik nekik. Úgy látszik a kormány-ellenes szerelem tányércsapkodós végének vagyunk épp szemtanúi, egy generáción belüli csendes ellenzéki szövetség végének. Dobhatjuk sutba minden idealista álmainkat, a tiszta és romlatlan lelkű ifjúság őszinte forradalmi dühéről, meg a bázisdemokrácia és alulról szerveződő népi mozgalomról szőtt álmainkról. Már, ha lettek volna ilyenek. Azon érv is csúnyán porba hullani látszik, miszerint a tiszta tekintetű diákok mozgalma mentes lett volna a politikától, pártoktól, hisz „magam láttam az indexvideón ahogy elhajtják a pártembereket a srácok.”  A jelek persze sorra mutatkoztak korábban is. Kiderült, valójában ebben a buliban csak a Fidesznek nincs épp aktuális diákvezére, főleg azért, mert a közelmúltig épp Hoffmann Rózsa révén képviseltetette magát a partyn, az, hogy önmaga ellen tüntessen, az meg mégis elég gáz lenne.


A médiában elénk táruló „kis magyar hatvannyolc” tehát korántsem volt már kezdettől sem mentes attól, hogy az ellenzéki pártok valamilyen módon saját javukra fordítsák az eseményeket, és artikulálják abbéli véleményüket, hogy az orbánveszedelemtől csakis ők menthetik meg hazánkat és nem más.  A „jobbik-lmp-mszp” szövetséget tehát az élet kötötte, hisz az utóbbi évek legnagyobb és számottevő kormányellenes bulijából nem maradhattak ki, ha valamiképp le akarják morzsolni azt a kétharmadot.

Hamar kiderült, hogy a HÖK és HÖOK inkább valami jobbos izé, mitöbb, annak ELTÉ-s kemény magja egyenesen Szávay István ex HÖK-elnök, közismertebb titulusával, a faszpumpás jobbikos parlamenti képviselő, mint emlékezetes ugye.(Itt jegyezzük meg, nagyon is valószínű, hogy a cigózós, kattkózós, zsidó pinázós listán rá vonatkozik a "Pistának jó lesz megjegyzés.") 



Mindemellett a HaHa és kapcsolt szervei megvalami balos, Soros Gyuri és Bajnai Gordonka által pénzelt, motivált akármi. Ekkor még csak izék és akármik voltak, persze aki ténylegesen diák, és ténylegesen egyetemek közelében mozog, az tudja jól, hogy ki kicsoda évek óta. Persze ezt a tényt a tisztaságos téli diákforradalom fáklyalángjának vakító fényében nem tartotta senki fontosnak, hisz az utcán diákok gitároztak, meg szólt a megafonból a The Wall (Elég érdekes úgy tüntetni az oktatásért, hogy „Nincs szükségünk oktatásra…” de mindegy.) Aztán teltek múltak a hónapok és hamar kifulladt a forradalmi láz, amiben be kell vallani Hoffmann Rózsika ide vagy oda, a Kormány is elég ügyesen cselekedett. Elsőnek maga a Miniszterelnök iktatta ki a Fideszes egyetemistákat híres „romkocsmai beszélgetésével”. Aztán elkezdődött a megegyezés az egyetemekkel egyenként, majd kitáncolt a lázongásból a HÖOK, és elfújta a diákforradalom mécslángját.

A balhét már egy, csak egy szervezet, a HaHa vitte tovább. Mivel lényegi követelés nem maradt, jött a műbalhé, és a megszokott anarchista hacacáré, ami van annyira konstruktív és értelmes, mint kordonokat borogatni az aluljáróban, vagy beklotyópapírozni a Műcsarnokot.  

Ez most itt van egy olyan balhé, ami ha úgy tetszik mindenkinek jó annak ellenére, hogy úgy tűnik mindenkinek szar. A Jobbikosoknál egy igazi zsidózás meg buzizás nem önégetés, hanem bátor haditett: ezt kiszivárogtatni épp, hogy nem ellenük fog hatni, hanem megerősíti őket abban, hogy milyen faszagyerekek is ők, hogy döngetik a PíSzí kereteit. A HaHa is jól tudja maga mögé sorakoztatni azokat, akik ugye a náciveszélytől való rettegést helyezik életük középpontjába. A Fidesz-agytrösztnél meg hátradőlnek, és kérnek egy kávét. 

Mi itt a Tutiblognál csak annyit mondunk halkan, hogy ez a tömegmozgalom (ami nyilván tele volt őszinte elemekkel is) csúnyán áldozatául esett az ellenzéki pártok kampányának. Az ifjúi vért a földön látni kiontva nekünk is fáj,  de mi szóltunk előre! A Margaritát meg talpas pohárban szeretjük. Jéggel.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger