2014. október 27.

Amikor együtt ganxtázik a náci, a Demszky meg az amerikai liberális


Van abban valami megejtő, amikor Demszky Gábor együtt zsidózik az ultrákkal, akik az internetadó ellen monitorokat hajigálnak a fidesz-székháznak. Gyanús ez a Gábor, nagyon gyanús…

Ez készül valamire.

Ez az internet-adó lesz a fidesz vizitdíja. Nem sok, de valahogy mégis olyan, hogy a magyari ember beidegesedik tőle. Hogy miért sikerült 10.000 embert havi 700 Ft miatt az utcára vinni egeret lengetni, az igen egyszerű. A Kormány rezsicsökkentést ígért az embereknek. Nem rezsiemelést. Ha az internetezésből befolyó bevételt meg akarja csapolni a Kormány, az akkor van rendben a magyari ember szemében, ha a multiktól veszi el. Bár utóbb kiderült, hogy ez volt az eredeti szándék, ez az apró tényecske kimaradt a kommunikációból, meg hát ügye csak normális ötletet lehet jól kommunikálni, a szart könnyebb elrontani.

Ki gondolta volna, hogy az MSZP-s Gulyás Balázs által szervezett internetadós tüntetést arra is alkalmas lesz, hogy Demszky Gábor újabb lépést tegyen a visszatérés felé. Vagy nevezzük inkább visszasunnyogásnak. Ha az ország így októberben olyan rehabilitálós hangulatban van amúgy is, hátha belefér ő is. Demszky már 23-án is meglepetést okozott a Budai Liberálisoknak, amikor egy kék madár hátán váratlanul belibbent és 12 pontját lobogtatta. Aztán azzal az ő huncut mosolyával belesuttogta a mikrofonba, hogy ő is volt már börtönben, bizony.

Hát ettől aztán megremegett néhány liberális asszonyi térd.

Pedig erre emlékszünk Gabi, nem kell annyit emlegetni, téged baloldali elhajlásért vittek be, amikor márciusban a tüntetők ellen tüntettél, mert akkor még maoista voltál, bizony. Csak azóta lettél ilyen puncibubus. Tulajdonképpen Demszky volt a valamikori SZDSZ tökéletes médiaterméke, porcelánmosolyú, simamodorú donhuán, a minden tehetséget nélkülöző önbizalom, a színpadias nemcselekvés, az érdem nélküli ragyogás szimbóluma. Amolyan vitringyerek. És felmerül a kérdés, hogy nem véletlenül találták meg az index-esek olyan gyakran a tegnapi tüntin. Demszky vissza akar térni. Vagy vissza akar sunnyogni. És ezt a kitűnő alkalmat választotta, hogy újfent hírt adjon magáról. No more corruption, Demszky alive!

Van valami megejtő, ahogyan a volt liberális politikus azt fényképezi, hogyan töri be egy tatabányai szkinder a fidesz-székház kapuját.

Persze nem lehet csodálkozni, azon, hogy az embere az utcára mentek, mert túl sok volt mostanában a feszültség. Ez a gyanús bratyizás az oroszokkal, aztán az ultraliberális amerikai nagykövet kavarása, a kitiltás. Meghogy ebben az országban egy Szijjártó is lehet külügyminiszter… A baloldalnak is sok volt a vereségből, nincs igazán hiteles karakteres politikus, nagy a tanácstalanság. A kormánnyal szemben megfogalmazható (akár jogos) kritikáknak nincs foganatja, nincs szócsöve. Az persze nem feltétlenül a fidesz hibája, hogy ellenzék nélkül maradt, de tény, hogy irritáló, ha nincs, aki olykor betartson a Kormánynak. És így jöhet létre az a tüntilecsó, amiben a neonácik a csípőskolbász, a Gulyás Balázs a vöröshagyma, az amerikai nagykövet meg a paprika.

Nem szabad természetesen elbagatellizálni ezt a tendenciát, az állítólagos neonácikat le kell tartóztatni, aztán megkérdezni ki üzemelte be újra a Kossuth tér visszatér informális hálózatát. A Varga Mihálynak elnézést kellene kérni a hülye kommunikáció miatt, aztán a hülye ötlet miatt. A Kormánynak elnézést kellene kérnie, hogy elfeledkezett az emberekről – továbbá arról is le kellene tenni, hogy a köztisztviselők bérét megemelje. Mert ha az internetadó miatt nem is, a sok unatkozó, lekezelő, de szakértelem nélküli bürokrata fizetésemelésére már nekem is kinyílna a bicska a zsebemben. Könyörgöm, ott vannak a nővérek, a tanárok,a tűzoltók, a rendőrök. Azoknak tessék emelni a fizuját.

Az ellenzéknek el kell gondolkoznia, hogy tulajdonképpen mit is akar, mert internet-adóval nem sokáig lehet embereket az utcára csalogatni. Ha pedig tiszta véleményt akar, akkor az ilyen sunnyogó Demszkyket ki kell lökni a tömegből

Amerikának pedig elnézést kell kérnie Magyarországtól, hogy a nagykövete egy olyan rendezvényen vett részt, ahol náci ideológiát képviselő emberek házakat rongálnak meg

Mert az ciki. Főleg akkor, ha egy 50 perces háttérbeszélgetésből 45-öt a magyarországi antiszemitizmusról kell eltölteni vele.


Mondjuk erre a tüntetésre stílszerűen hippirendőröket küldtek ki, akiknek a szíve virágoskert. Ők voltak tegnap az igazi liberálisok. Mosolyogva elfogadták, hogy vannak ilyen vincseszter-szamurájok is ebben a szép országban. Mert ha egy faszfej kopasz náci az én kerítésemet tépné ki, és azt az intézkedő rendőr mosolyogva végignézné, hát biztos följelenteném.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger