2014. október 7.

Nekik Semjén kell!



Még folyik a vita az Európai Parlamentben arról, hogy Navracsics Tibor lesz-e az oktatási és kulturális tárcavezető. Az EP szakbizottsági szinten már megállapította, hogy Navracsics alkalmas ugyan biztosnak, de hogy milyennek, azt már nem tudta olyan könnyen eldönteni. Sokan ezt persze a baloldali frakciók és a néppárt cicaharcaként értékelik, de mi itt a Tutiblog toronyházában tudjuk, és ki is merjük mondani az igazságot: Navracsics Tibor tökéletesen alkalmatlan bármilyen bizottsági poszt betöltésére!

Lássuk, miért is…

Navracsics Tibornak az alapjaitól kellene fölépítenie a személyiségét, mert nem felel meg azoknak a kritériumoknak, amelynek manapság egy uniós biztosnak meg kell felelnie. A szintén néppárti jelölt Miguel Arias Cañete ellen például a napokban indítottak aláírásgyűjtést, mivel éghajlatért és energiáért felelős biztosi kinevezése ellentétben áll azzal a ténnyel, hogy jelentős érdekeltségei vannak az olajbizniszben. Az Olajos Miguel spanyol környezetvédelmi miniszterként is kritikán alul teljesített, így megpróbálják fölfelé buktatni. Szintén fölfelé buktatnák a baloldali jelölt Pierre Moscovici-t, volt francia pénzügyminisztert. Pierre pénzügyminisztersége idején csak a 3%-os éves hiánycélt, meg konvergencia-programban előírtakat nem tudta teljesíteni.

Na, ők ketten például tökéletes jelöltek, de lehet folytatni a sort.

Navracsics bús pandaként be is ismeri, hogy tévedtek személyével kapcsolatban.

“Megtanultam azt is, hogy bölcsebb lett volna ezeket a megbeszéléseket és egyeztetéseket előbb elkezdeni, érzékenyebb módon… […]”.

Mire megy az Unió egy olyan politikussal, akinek még az RTL Klubb is csak annyit tudott a számlájára írni, hogy túl sokat keresne biztosként. Még egy kis koleszos-füvezéses sztorit sem tudtak előkotorni sehonnan. Egy igazán érzékeny magyar EU-s biztos kapásból érintett az olajszőkítésben, tocsikolásban. Az sem hátrány, ha lányokat futtatott a Hungaroringen. Van legalább három, különböző névre és nemzetiségre kiállított útlevele, meg offshore-cége is. Az oktatási és kulturális tárca vezetéséhez továbbá elengedhetetlen volna egy agyonhallgatott pedofil-botrány, és egy saját könyvkiadó vállalat, esetleg médiabirodalom.  

Hogyan is gondolhatta azt a Viktor, hogy egy ilyen simifiú egyetemi docens megfelel Európa elvárásainak.

Egyedül lennél ott, Tibor!

De még nem késő helyére rakni mindent. Ez a Viktor amúgy is valamiféle átverés részeként próbálta Brüsszelbe juttatni a mindenkori magyar kormányok  valahavolt' legfelkészültebb, legnormálisabb tagját. Brüsszelbe! Minek? Ez valami gesztus, cserébe hátha nem tavareszelnek minket tovább az unalmasabb ülésnapokon? Ugyanmár! 

Navracsicsot azonnal haza kell rendelni! Nekik Semjén kell!

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger