2014. december 5.

Zsák meg az ő foltja


Ismerik azt a viccet, amiben Juhászpeti moszkvicsokat osztogat? Tegnap reggel a királyi televízióban fapofával előadta. Zárójelben megjegyzem, külön rágok rá, amiért miatta bele kellett nézni ebbe a szemétbe. A közszolgálati tévét nem egy olyan minőségi (kikapcsolt) televíziózáshoz szokott kultúrembernek találták ki, mint én.

Röviden összefoglalva abból állt a műsorszám, hogy a teljesen tehetségtelen, mindenre alkalmatlan riporter összeveszett a tehetségtelen, mindenre alkalmatlan Juhászpetivel azon, hogy miért nem szerepel 44 éves létére semmi a vagyonnyilatkozatában. Nos, ha Petike nem teljesen hülye, akkor így válaszol arra a felvetésre, miszerint nincs semmije és ez fura: „dehogyis nincs, van három  gyönyörűszép gyermekem, ha ez magának semmi, akkor maga egy ostoba királyitelevíziós szarjankó”. És ebben a pillanatban kérdező megsemmisül, át lehetett volna térni a miért nem reggeliznek a kiskölkök témára, ami szintén jelentős abból a szempontból, hogy nekem is van olyan, amikor nem vagyok szomjas, de iszom és erről olvastam kutatásokat…

De Juhászpetike nem ezt a megoldást választotta. Nekikezdett a legdurvább süketelésnek, amit mostanában politikustól hallottam, pedig Lázárjanitól kezdve, Kósalajossal bezárólag volt a héten vetélytárs elég. Szóval Petike szerint azért nincs semmije, mert:

1, A nonprofit Kft-jéből nem származhat jövedelme, ezért is nem vallotta be

2, Olyan áldott jó ember, hogy amikor van pénze, akkor is elosztogatja

3, Mert (még) nem lopott közpénzt

És akkor! Nonprofit Kft.-ből pont jövedelmet lehet kivenni, osztalékot nem. Nem tudom, hogy hazudik vagy tényleg ennyire buta, de eddigi teljesítményét figyelembe véve a kettőnek egyszerre lehet fennforgása. Aztán ezt az áldott jóembert, aki csak ad és ad, volt millás harc-és elvtársai pénzéhes, mohó gazembernek írták le utólag, aki egy mozdulatot nem tesz költségtérítés és megfelelő fizetés nélkül. Igen, a TASZ romaprogramjában sem ingyen dolgozott és nem saját pénzből töltötte az ablakmosó-folyadékot sem az autóba. Sőt, azokat az ominózus rúd szalámikat, melyeket jutalomból osztott ki a megfelelően begyakorolt panaszokért, azokat is a TASZ fizette, illetve a TASZ jóérzésű, de annál naivabb norvég és magyar támogatói.


Tényleg, közpénzt még nem lopott. Hogy nem is fog, az meg csak a választókon múlik.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger