2014. december 10.

Vida bin Laden


Az amcsi magyar követség egy igen érdekes videót osztott meg a korrupció ellenes világnap alkalmából. Fene tudja, hogy ennek az bejegyzésnek van-e szándékos üzenete Magyarországnak az amerikaiak részéről, de mindegy is. A kontextus úgyis elvégzi a dolgát. Elmondják nekünk ebben a videóban, hogy mi a korrupció és miért nem jó az. 

Nekünk.

Kicsit olyan, mintha cowboyokat küldenének a Hortobágyra, hogy segítsenek a csikósoknak felismerni a lovakat. Köszönjük, de magunktól is tudjuk, hogy van itthon korrupció, felismerjük. És nem örülünk neki. De ez van. Csak a Nemzetközi Transzparencisták és a neomarxista társadalommérnökök gondolják, hogy ez a jelenség megszüntethető, csak ki kell javítani az embereket. Mi viszont jó konziként pontosan tudjuk, hogy az emberi természetből fakad, és az emberiségnek kéne kipusztulnia ahhoz, hogy megszűnjön. (Tudjuk, rendes komcsiknak ez az ár sem túl nagy.) Viszont ez nem jelenti azt, hogy ne tartanánk fontosnak, hogy küzdjünk ellene. Ha valakiről kiderül, börtönbe vele, és soha többé a közélet közelébe.

Mindeközben a korrupció elleni amcsi panel-marketingnek köszönhetően megtudtuk, hogy Vida Ildikó végső soron támogatja a terrorizmust.

"Rendőrök, akik kenőpénzt követelnek a bűncselekmények áldozataitól. Tisztviselők, akik ellenszolgáltatást várnak az állami szerződésekért. Tekintélyelvű vezetők, akik az állam zsebéből lopnak, hogy saját vagyonukat gyarapítsák.
Ez mind példa a korrupcióra, mely aláássa az állampolgárok hitét a kormányukban, táplálja a szervezett bűnözést és a terrorizmust, valamint rontja a gazdasági versenyt."

Oké, tudjuk, hogy ez egy egységes üzenet, amit a világ összes országára készítettek, és 9/11 óta nem lehet kihagyni a terrorizmus elleni harcot még egy fogkrémreklámból sem, de azé' ne má'! Olyan baromi nehéz lett volna két verziót készíteni ebből a kampányból? Egyet annak a kb. 30 országnak, ahol elképzelhető, hogy pénzek áramolnak a korrupcióval összefüggő cselekményekből a terrorizmusba, egy másikat meg azokba az országokba, ahol nem.

Egyszerű népek ezek az amerikaiak.

A kampányvideó értelmében Vida Ildikó tehát a terrorizmust támogatja. Mert az egyik állítás az USA részéről az, hogy Vida Ildikó korrupt, a másik meg hogy aki korrupt, az a terrorizmust támogatja. Vida Ildikó tehát terrorista. Szerintük.

Mi pedig a Toronyházban nem értjük, hol mentek ennyire félre a dolgok.

Közben pedig egyre több feketét lőnek le Amerikában, az ajánlott levelek az amerikai követségen is eltünedeznek, Schiffer András pedig továbbra is választ vár nagyon is nagyon is megalapozott kérdéseire.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger