2013. június 15.

Hogy hívják a nevedet?



Van egy kis hercehurca az E2014 körül a bírósági bejegyzés kapcsán. Tordai Csaba, az egyelőre kérdéses nevű és kérdéses formátumú szerveződés jogi képviselője, próbál valami értelmeset összehozni a témában, próbálja megmagyarázni a közröhejt és értelmet adni az értelmetlennek, de nehezen megy. Nekem rögtön három dolgon akadt meg a szemem. Címszavakban: Név, vagyonmérleg és a másik Együtt 2014. Kezdjük az utóbbiakkal!

Tordai Csaba azon sír egy keveset, hogy vagyonmérleget kell készíteni. Pedig szerinte új pártnak nem kell, csak ha egyesületből alakul. Merthogy „nincsenek követelései vagy kötelezettségei, így elvben mérlege sem lehetne". Aztán az E2014 honlapján mi szerepel a csatlakozó szervezetek résznél (lap alja)? Ja, hogy Egyesület? Pech! Vagy itt van a saját együttműködési megállapodásotok. Ott mi van Gordonka neve alatt? Ott is Egyesület. Vagy nem is vagytok egyesület, de szerződéseket köttök egyesületként? Ebből böri lesz, gyerekek, ha így folytatjátok... Viszont elárulok egy apró titkot. Azért kell vagyonmérleget készíteni, mert hónapok óta kampányoltok! Óriásplakátok, szórólapok, rendezvények, tüntetések, stb. Vagy azt gondoltátok, hogy a bírósági bejegyzésig eltapsoltok pár forintot, aztán amikor bejegyzik a pártot, szépen belemosolyogtok a kamerába, hogy „akkor most indulunk nulla Forintról, sziasztok többiek!”? Hogyne.

Ami a másik E2014-et illeti, amit Tiner György volt szoci önki képviselő és Bódás Bianka ex-MSZDP szóvivő jegyez. Nem, nem azért alapították ők ketten ezt a formációt, „hogy egy kormánypárti meghackelés elől foglalták le a nyilvánosság előtt Bajnai Gordonhoz kötődő nevet". Titeket magyar szocikat és libbencseket más anyagból gyúrtak. Ilyen a jellemetek, ahogy kiváló kollégám írta két napja. Ne lepődjetek meg, ha Tiner elvtárs és Bódás kartársnő majd "egyszer kérni fog maguktól valamit" (Virág et. és Pelikán et. most nem játszik). Mondom, mert ti így működtök!

Aztán mi nem sikerült még Szegény Gordonéknak? Szerettek volna Szövetség is lenni, de azt a gonosz magyar bíróság nem hagyja. Most kénytelenek Együtt - a Korszakváltók Pártja néven bejegyeztetni magukat. Zseniális név. Korszakváltók. Srácok! Nem túl megalomán ez így? A szerény kis 10%-os támogatottsággal elirigyeltétek a nevem? Mert én enyhén ambiciózusnak érzem a névválasztást. Miért nem egyből Együtt 2014 Győztes Párt? (Persze ha utóbbi mellett döntenétek, én azonnal csak gyépéseknek hívnálak titeket. Így marad a kápé.) Még egy oldalrúgás persze belefér a Fidesz felé, miszerint "bezzeg ők 2003-ban felvehették a Magyar Polgári Szövetség nevet, de mi nem. Brühühü." Azt persze elfelejted hozzátenni, hogy a Fidesz a kezdetektől szövetség volt. Fiatal Demokraták Szövetsége! Rémlik? Ha időközben nem döglik meg végelgyengülésben a Szabad Demokraták Szövetsége, akkor is kettős mérce lenne?

Amúgy miért nem hívjátok magatokat Együtt 2014 Bence Pártnak? Úgyis épp az a legnépszerűbb név Magyarországon. Ti meg szerettek simulni. 

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger