2013. június 23.

Jól alszik Viktor!
Viktor jól alszik. Sőt, Szárszó után, ahol teljes seregszemlét tartott a honi baloldal, egészen kitűnően. Mert hiába fújta össze a szemetet a szél jött össze egy teambuildingre a demokrata hazafiak krémje, egyetlen értelmes momentumot nem lehetett feljegyezni a jegyzetfüzetbe a Miért kerüljenek ezek hatalomra? kérdés alá. Nem azért, mert a válaszaikat nem tartanám elég meggyőzőnek. Nem! Azért, mert ilyen kérdés fel sem merült. 

Eltelt 10 év az utolsó szárszói találkozó után, de ugyanaz az a kádárizmussal impregnált, savanyú hónaljszag kering, amelyik magát a Modern Magyarország képviselőjeként akarja meghatározni, de csak a pisaszagú városligeti majálisok megidézésig jut mindig. Majdnem ugyanaz a társaság, csak öregebbek és fáradtabbak lettek 10 évvel. Majdnem, hisz voltak "fiatalok", bár inkább ne lettek volna! Árok, Kónya és a Milla farvizén odacivillkedett néhány újgenerációs szoci a szociknál is szocibb lett. Annyi frissességet hoztak ők, mint a délnyugati szél az erdőszéli dögkútról. Pozíciók, stallumok osztása gondolatban (vö.: gondolatban baszni), az intimpistáskodás, és a hosszan szorongatott kezek, távolról odakiáltott szevaszok világa ez. Európai és modern. Aha. 

A várva várt Bajnai-Mesterházy összecsapás is elmaradt. A szárszói egyetlen valódi kérdése, amire a megjelentek szerettek volna választ kapni, az a baller fővezér neve. A nagyívű, valaha Magyarország, de minimum a baloldal jövőjével foglalkozó tanácskozásokból a jelenre primitív kortesbeszédek lettek, a 400 meghatározó baloldali politikusból, értelmiségiből, újságíróból pedig szurkoló vagy egyszerű házalóügynök, aki a Mesterházy vagy a Bajnai márkajelű terméket akarta a mellette állóra rátukmálni. Szánalmas. 

Gondolat nincs, kampány van és Viktor jól alszik!


© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger