2013. november 5.

Vadai Ágnes – a magyar Jeanne d’Arc


Az orléans-i szűz szellemi örököse ő. Habár nem szent, még csak nem is katolikus és a szüzességét is rég elvesztette már – de mégis! Az amazon és a modern nő megtestesítője egy testben. (megjegyzem nem kis testben) Szembeszáll a „despota Orbánnal”, a nőverő Fideszes képviselőkkel, a „masírozó gárdistákkal”. Kérlelhetetlenül harcol az antiszemitizmus, a rasszizmus és persze a nácik ellen. Keményen kiáll a női emancipációért, küzd a homoszexuálisok egyenjogúságáért.  Okos, két diplomát is szerzett, beszél vagy hat nyelven.  Válófélben van és még nincs 40! Talpra hát magyar férfiak! Itt áll előttünk a szexi Vadai Ági! Az év partija.  

A vagyonnyilatkozata szerint van egy 138 négyzetméteres kecója a 13. kerületben. Habár van rajta egy kis hitel, de egyedül él benne. Elkelne egy férfi még abban a lakásban. Ugyan saját bevallása szerint nincs autója, meglepő módon viszont vagyonnyilatkozatában precízen kitér egy West End Parkolókártyára, amit viszont ajándékba kapott. A fizetése pedig elég jó. Szumma szummárum: anyagilag is jó parti Ági!  

Habár pletykálják, hogy összeszűrte a levet Ferenccel, a főnökével; és tény, hogy tényleg összenőttek mostanság – de a felek tagadják a románcot. A valóság az, hogy igazából Ági hetven éves férje lépett le. Az ura, József, egyébként régi kádér. Az MSZMP egyik megyei vezetője volt a rendszerváltás előtt. Ő csinált Ágiból politikusasszonyt az MSZP-ben. Most meg egy huszonéves DK-s lányért dobta a bombázó feleségét.  Elnézve Ági idomait: ki érti ezt? Így viszont szeptember végén Vadai már elvált fiatalasszony lesz. Gyurcsány Feri pedig csak barát. Jó barát ebben a „k.va orszgában”! Tehát a lefogyóban lévő Vadai Ági tényleg szingli. Szabad a pálya, lehet hajtani. (A szerelmes leveleket pedig a agnes.vadai@parlament.hu e-mail címre várja.)

Egy gond akad csupán a lánnyal. Nem, nem sánta! Nem is büdös, fürdik rendesen. És még csak púpja sincs. A probléma az, hogy politizál. Keveset főz, nem nagyon takarít – inkább pofázik a parlamentben. Ráadásul sokat van távol otthonától, mert építi Gyurcsány pártját, a Demokratikus Koalíciót. Meg alkudozni is jár az MSZP székházába. (De az egy másik sztori.) Szóval van gond is bőven a lelkemmel. De hát kell meztelenül is látni a menyasszonyt, mielőtt gyűrűt ragadnánk – tartja bölcsen a néphit.

Legutóbb is, amikor a reggeli sminkelés kicsit hosszabbra sikeredett – csak a parlamenti balhé járt a fejében. Amúgy a tényleg nem odavaló, most már független képviselő, Balogh József (Ezek a Józsik! Ági férje is az – szerk. megjegyzése) ellen tüntetett az országházban. Hajnalban kellett kelnie, hogy egy monoklit fessen az arcára, amivel a verekedő képviselő és úgy általában a nőket ért erőszak ellen tiltakozott. Rá is ment egy pár órája a mázolásra. Habár Balogh tényleg eltakarodhatna a közéletből, Ági ennek az ügynek is élharcosa akar lenni. Mert Jeanne d’Arc örököse ő. Tehát megint csak keveset törődik a háztartással. Még bevásárolni sem volt aznap ideje.

De az őszi filmforgatás is sok időt elvett a szexi amazon életéből. Ráadásul csúnyán is kellett beszélnie. A Demokratikus Koalíció készített egy reklámfilmet, amely Gyurcsány őszödi beszédére épült. Persze „igazságbeszédnek” értelmezve. Az általában sportos, vagy rockos stílust kedvelő Ági ezúttal magas sarkúban tipegett a kamera elé. Még kicsit kopogott is a cipellő. Kár, hogy a lábbeli eleganciája ellentétben volt a bőrkabáttal és mocskolódó beszéddel. De hát mit tegyünk, ha egyszer szeret pofázni a kedves. Néha sajnos azonban ront az összképen, hogy trágáran, káromkodva teszi.

A kampányfilmben, kicsit rekedtes hangon, Ági a következőképpen jellemzi önmagát: „Egy nő, aki nem retten meg sem Orbántól, sem pribékjeitől, sem az utcán grasszáló náciktól.” Nem értek az ilyesmihez, de ez talán nem a legvonzóbb bemutatkozás volt. Áginak semmiképpen sem ajánljuk, hogy ezzel a szöveggel jelentkezzen valamelyik társkeresőoldalon. (Egyébként ugyanezt ajánljuk Kakuk György újságírónak is, aki kicsit túlkorosként, kissé röhejes ruhában ül meg egy sportmotort ugyanebben a kampányfilmben és mestere szófordulatát idézve „megcsináltuk a hétszázát”, meg hogy „újra kollégiumok épültek ebben a nyüves országban” – mondogatja fennhangon.)

A Demokratikus Koalíció kampányfilmje egyébként túllépi a politikai ingerküszöböt. Háromszor hangzik el a „k.rva” szó, kétszer a „k.va ország” szövegkörnyezetben. És hát a főnök, Gyurcsány Feri is elég csúnyán beszél mostanában. Kár, hogy Ági ilyen bunkó férfiak közé keveredett… Felmerül a kérdés: nem a tahó férfiak ellen harcol ő voltaképp? Vagy létezik a Demokratikus Koalícióban olyan kategória, miszerint a „mi tahónk – az jó tahó”?

Vadai Ági így fejezi be önmaga (és társai) jellemzését: „Mi hiszünk őszöd igazságában és erről meg fogunk győzni másokat is.” Ajaj! Szóval megint jönnek a kampánykörutak. Ági még kevesebbet lesz otthon. Ráadásul – ahogy elnézzük a céljait – még több munkája lesz. Mert erről tömegeket meggyőzni… Nos, nem lesz egyszerű. Stílusosan mondhatnánk: „k.rva nehéz lesz ez Ágicám!

Mindezek fényében azt tanácsoljuk az Ági kezeire pályázó több tízezres férfitömegnek, hogy várjon talán a választásokig. Akkor úgyis ki fog esni az egész banda, Gyurcsányostul, mindenestül a parlamentből – és Áginak ismét lesz ideje a háztartásra. Munkanélküliként a főzésre és a takarításra is. És még akkor sem lesz 40…

Bár elnézve Ági folyamatos akcióit – talán neki még a választások előtt szüksége lenne egy férfira. Meg másfajta akciókra…


© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger