2013. november 16.

Attila menni Brüsszel




Tucatszám fogyott az aszpirin és xanax a szocik székházában, mikor az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank meglepő módon javította a magyar gazdaságról szóló várakozásait november elején. Nem volt elég nekik, hogy Attila, a szocik (nem a hunok) vezére végigbénázta az őszi időszakot, végül „megfiatalított” csapatával (és a „tehetséges Mr. Török” barátjával együtt) elcseszerintette a bajai videó ügyet; most még szembe kellett azzal is nézniük, hogy a külső gazdasági nyomás is csökkent a kormányon. „Ki segít most nekünk?” – tette fel végül mindkét kezét tanácstalanul Attila, miközben csapata gyógyszerezni kezdte magát. „Hát a tapasztalt öregek.” – jött is a válasz „lentről” és „fentről” egyaránt. Tucatszám jelentkeztek is a pártállami múlttal, illetve Horn Gyulának és Gyurcsánynak köszönhetően jó nemzetközi gazdasági kapcsolatokkal rendelkező „öreg szocik”. Akik közül néhányan nemcsak az európai bankoknak, hanem még a szovjet elvtársaknak is csontig benyaltak egykoron, a színes és pálfordulásokkal teli életük során.

Meg is alakult a „vének tanácsa”, a mindig mindent megmagyarázó, „nem lesz gázáremelés” Ildikó, illetve a Brüsszelben élősködő és ott jó kapcsolatokat kiépítő Kovács Laci bácsi vezetésével. Ugyan Mesterházy erőlködése és a szocik generációváltási programja végleg megbukott, de visszatértek a gyűlöletpolitika és a nemzetközi nyomást mindig lelkiismeret furdalás nélkül felhasználó sikeres nagyágyúk a szocik színpadára.

Így, mikor megérkezett az Európai Bizottság pozitív előrejelzése, csak a bukott ifjú szocialista gárda tojt be és dobálta marokszám a fejfájás elleni bogyókat. A „vének” viszont nem csináltak a gatyájukba, mindjárt tudták mit kell tenniük. „Attilának Brüsszelben kell árulkodnia” – mondták ki a verdiktet. „Riogatni kell ismét a nemzetközi tőkés és befektetői csoportokat.” – jelölték ki a szocialista párt további politikáját. A cél, hogy elnyomják a Magyarországról szóló pozitív gazdasági híreket az európai sajtóban. Ebben pedig már jócskán van rutinjuk.

Így, mikor meghallották az EBDR jelentését, miszerint nagyobb növekedést és kisebb hiányt várnak, mint legutóbbi, májusi előrejelzésükben, mindjárt diktálni is kezdték Attilának a „feljelentő levelet”. A brüsszeli adminisztráció szerint egyébként idén 0,7; jövőre pedig 1,8 százalékos növekedés várható Magyarországon, illetve az uniós hiánycél is biztosan tarthatóvá válik. Ami, habár a régióban még mindig csak a középmezőnybe fér bele, annak tükrében, hogy a szoci kormányzás alatt hová süllyedtünk – mindenképpen piros pontot jelent a kormánynak. Mind Európában, a befektetők és a munkahelyteremtők szemében; mind a magyar szavazópolgár előtt. Leginkább, hogy a bizottsági jelentés a következő három évre is egyre csak gyorsuló gazdasági növekedést jósol.

A szocialista párt igazi vezető testülete, a „vének tanácsa” így visszahozta a már régebben is többször bevált receptet, amitől egyébként Mesterházy eddig ódzkodott. Árulkodni és feljelenteni külföldön. Lejáratni a jobbközép kormányzást világszerte. Hátha így olyan gazdasági és politikai nyomás lesz rajtuk, hogy nekik kell majd aszpirint szedni a fejfájásuk ellen. Hátha kiéhezteti és megbuktatja a nemzetközi nyomás majd a magyar kormányt. És akkor jöhetnek ismét ők.

Nem mellékes megjegyezni, hogy Lendvai Ildikó és Kovács László is egy olyan rendszerben szocializálódott, mikor a világ legtermészetesebb dolga volt, hogyha egy politikust, illetve követőit ki akarták csinálni, akkor először Moszkvába kellett menni. Ott kellet feljelentést tenni. Most csak annyi változott meg, hogy nem keletre, hanem nyugatra tekintenek, és Brüsszelbe járnak. De továbbra is árulkodnak, akár az óvodások.

Hamar be is indult a hazugság-gépezet. „E.ON-ügy: Már Brüsszelben a beadvány” – szellőztette meg elsőként címlapján a hétvégi Népszabadság. „Véglegesítették és elküldték azt a beadványt Brüsszelbe, amelyet az MSZP elnöke, Mesterházy Attila és a párt egyik EP-képviselője, dr. Gurmai Zita jegyez az E.ON-ügyben.” - értesültek a népszabis zsurnaliszták közvetlenül a Jókai utcában lévő szoci székházból.

Ez idáig, az effajta akciókat rossz szemmel figyelő Mesterházy is aláírta azt a feljelentést, amely többek közt az Európai Unió működéséről szóló szerződés azon cikkére hivatkozik, amely a versenytorzítás lehetőségének csökkentése érdekében megtilt minden állami támogatást. Érvelésük szerint az E.ON gázszolgáltató cég állami felvásárlása sérti ezt az uniós szabályt, mivel a tranzakciót, a kilencvenkilenc százalékos állami tulajdonban lévő MVM, közvetve pedig a költségvetés finanszírozta.

Az persze más kérdés, hogy Franciaországban például 88 százalékban állami kézben van az energiaszektor, illetve hogy a legtöbb európai ország igyekszik elkerülni a nagy szolgáltatókkal szembeni kiszolgáltatottságot. Így a magyar kormány ez irányú lépései egyáltalán nem példa nélküliek Európában. Ráadásul a szocialista kormányok alatt többszörösére növekedett rezsiköltségek csökkentését szeretné ezzel biztosítani kormány. Ami közérdek.

De egy pillanatra se legyen kétségünk: a szocialista párt nagy öregjeit egyáltalán nem érdekli a közjó. nem érdekli a rezsicsökkentés sem. A rendszerváltás előtt, vagy éppen a Gyurcsány-kormány alatt is csupán a hatalomra és a pénzre koncentráltak. Ezekért a világi javakért pedig bármire képesek voltak és képesek ma is. Ha kell, feljelentik Magyarországot; ha kell, árulkodni járnak Moszkvába, vagy Brüsszelbe; ha kell, elárulják hazájukat is.

Akinek még maradt halvány illúziója, hogy a szocialista párt Mesterházy segítségével megfiatalodik, illetve végleg elveti a Károlyi Mihály óta szokványos magyar-gyűlölő, internacionalista baloldaliságot, annak most végleg le kell számolnia mindezzel. Mert ezúttal a megújulás letéteményese, maga Mesterházy Attila indult neki árulkodni a Brüsszelbe.


© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger