2013. október 17.

Ezeknek papírjuk van arról, hogy tökhülyék


Másodszorra is elmeszelte a békéscsabai időközire nekifeszült egyesült ellenzéki jelöltet a területileg illetékes választási bizottság. Az indoklás egyszerű: ha valaki hiányos, vagy rosszul kitöltött papírokkal indulna neki a választásnak, akkor nem indulhat. Ez a törvény, a törvény meg állítólag mindenkire vonatkozik, még Karácsony Gergelyékre is. Ráadásul egy korábbi Országgyűlésnél tessenek panaszkodni, ugyanis ez a szabályozás '97-es. Egy politikai szakértőnek pont 16 éve volt bemagolni.

Nem túl bonyolult. A NAV kukacoskodó aktakukacai úgy elmeszelik az egyszerű adózót egy formai hiba miatt, hogy csak pislog a pemzli alatt. Ugyanígy papírmunka a cégbírósági cuccok rendben tartása, a számviteli fegyelem megőrzése, az ingatlan adásvétel, csere-bere. Vagyis mindig mindenre figyelni kell, egy-egy elírás százezrekbe kerülhet. Szívja is a fogát az átlagember, de hát itt időtlen-idők óta ez van, jobb résen lenni, mint beszopni.

Na már most Karácsonyék beszopták, mert úgy tűnik, jelöltjük nem indulhat el egy amatőr hiba miatt. A szabály azonban szabály, ha nem adsz le számlát a melóért, pénzt se nagyon követelhetsz, ugyanígy, ha nem megfelelő igazolásokat adsz le, nem indulhatsz a választásokon, bármennyire is téged érdemel e Fidesz-sújtotta vidék.

Ám Karácsonyék az önvizsgálat helyett inkább a cúnyagonosz Fideszre mutogatnak, ahelyett, hogy beismernék: nem feleltek meg a törvényi feltételeknek, mert nem jól töltötték ki a papírokat. A Tutiblog ezért a gonoszfideszes fixáció helyett inkább azt javasolja a PM-eseknek, válasszák az életet: lehet, hogy az utóbbi időkben asszisztensek hada vette őket körül, akik figyeltek az apró-cseprő részletekre, de a magyar átlagemberek mellett nem sorakozik gömbölyű seggű asszisztensek sora, hogy Gézabá, rendben legyen az az adóbevallás, különben jönnek a revizorok, a pénz meg megy. 

Tömören fogalmazva, Békéscsaba ügyében csak annyi történt, Karácsonyéknak immár másodfokon is papírjuk van arról, hogy amatőrök és tökhülyék. Aki az egyszerű papírmunkával nem boldogul, mihez kezdene a magyar államszervezet irányításával?

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger