2013. október 23.

Nagyszínpad! Nagyszínpad!


Csak egy szót szólok: Heavy Metal. Oké, ez kettő volt. Szóval. Az év eseményén vettünk részt, én a Piréz, és Mongúz haverom. Csak szánni tudjuk azokat a fasisztanyilasorbánista honfitársainkat, akik a vezénylő tábornokba belefutó Békemenethez csatlakoztak. Lemaradtak mindenről, amiről érdemes nem lemaradni.

Lazán fél óra késéssel indultunk neki az eseménynek, mivel rengeteg fröccsöt kellet meginnunk. Gyurcsány beszédének a végére értünk oda, aki nem kicsit baszott oda. Feri a legnagyobb, állapítottuk meg kelletlenül, ugyanis a DK rajongói a legnagyobb összefogás partyt is szét tudják kúrni. Erre csak a legnagyobbak képesek. (És ha möthálegyüttessel szeretnénk a nagyközönség elé lépni, kihagyhatatlan lenne.) Odacsoportosultak a színpad elé és aki nem a közösen megállapított vezérelv mellett szónokolt, azt kifütyülték. Viszont azóta sem tudunk mit kezdeni azzal a kognitív disszonanciával, hogy amint Fletó lelépett, ők is hazaindultak. És az összefogás? Az csak addig tart, amíg beszéd formájában kell követelni a befutó helyeket az országos listán? Körülbelül ennyit az érték alapú politizálásról. A nap fénypontja egyébként az volt, amikor az összefogás párti egyebek nekifeszültek a távozóban lévő dunaújvárosi DK tagozatnak 'de hol az összefogás?' felkiáltással. A válasz egy egyszerű 'mi csak Gyurcsányra jöttünk.' volt. Van ennél tragikusabb? Nagyjából ennyit jósoltunk az MSZP-E14-en túlmutató próbálkozásoknak együttműködésügyileg.

Fodor Gabi jól beszélt. Ez az illúziónk valószínűleg abból fakad, hogy két mondat után blokkolt az agyunk, ezért azt a szöveget még muszáj lesz szövegesen megszereznünk műelemzés céljából. Mindszenty előkerült benne, és ez érdekes lehet. Szabótimi (egész alakos kép a szerkesztőség falán) szintén kitett magáért. Egészen tüzes beszédet rittyentett, aminek akkor kezdett átütni a hatása a hallgatás falán, amikor a technikus kolléga feltolta a potmétert. Addigra a közönség is felhagyott a szundihelyek keresésével.



Pont, mint a beágyzott videóban.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger