2013. december 15.

Kéri László – a hisztis picsa


Egy új lelki betegség terjedésének vagyunk szemtanúi. Fertőző, de egyelőre nem halálos politikai klimax-szerű ragály támadja meg sorra az „öregecskedő” baloldali közszereplőket. Nagy valószínűség szerint Heller Ágnes a vírusgazda, aki az egyébként is fordulatos életében (marxista, „lukácsista”, szocialista, egzisztencialista és a rendszerváltás környékén radikális liberális állomásokat bejáró filozófusasszony) mára eljutott odáig, hogy bármilyen érv nélkül lefasisztázza az Orbán-kormányt – holmi elhaló, európai tapsvihar érdekében. Ugyanis az elcseszett életművével nem tud szembenézni, de szellemileg végtelenül hiú. Egy kis vállveregetésért, liberális pusziért, ma már mindenre képes. Hellert elnézve a diagnózis egyértelmű: politikai értelemben vett kapuzárási pánik. Tünetei: agresszió, hiszti, egy utolsó nagy dobás (mondás) és Orbán-fóbia.

De hasonló klimaxos jeleket mutatott az elmúlt években Kertész Ákos, a nagyszerű liberális író is. Aki egy kis népszerűségért „genetikusan alattvalónak” nevezte a magyar népet, hogy aztán Kanadába fusson politikai menedékért. Persze, regényei azóta jobban fogynak. De a pénz mellet Kertésznek fontos volt, hogy - ha már a kezdődő szenilitása miatt jó regényt írni nem tud – szellemi hiúságát legalább ekképpen kielégítse. Beszéljenek róla – mint véleményvezér, mint nagy író, mint szellemi nagyság, stb. Mert őt is megfertőzte ez a bizonyos politikai klimax.

Majd megbetegedett a fiatalabb korosztály egyik oszlopos tagja is, akinek érthetetlen cselekedetein, nemrég, itt a tutiblog oldalán is hosszasan elmélkedtünk. Azóta sem tudjuk, hogy vajon végleg meghülyült -e szegény Bartus László, vagy csak a „hitgyülis kálváriáját” nem tudta máig kiheverni; mindenesetre mára biztossá vált, hogy az „Orbán-diktatúra” főkritikusa szintén megfertőződött.

És íme az újabb betegünk! Az egyértelműen kapuzárási pánik rohamban szenvedő Kéri László, aki úgy érzi, hogy már senkinek sem kell. Csúnya, hülye és öregszik. Lassan hatvan. Elvesztette befolyását. Így megrémült és ijedtségében „kócos fogú rémségnek” nevezte Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivőt. Hátha újra felfigyelnek tehetségére. Ami leginkább megdöbbentő, és a politikai klimax betegség diagnosztizálásánál igen fontos lehet, hogy most már a munkájukat végző újságírókkal is hisztizik. Mert nem úgy írnak már róla, mint egykor, amikor még a Gyurcsány-éra alatt is megmondóember volt. Mára kikopott, eltompult. Ezért haragszik a világra, haragszik az újságírókra, haragszik ő mindenkire. Keserű élet ez!

Kérire legutóbb a 18. kerületben tartott Ütköző című beszélgetésen (ami az MSZP helyi központjában volt) jött rá látványosan a klimax roham. A beszélgetőpartnerei Dési János (ATV, Népszava, Klubrádió), Lendvai Ildikó (aki gyaníthatóan szintén megfertőződött) és a kerületi MSZP-s, Simon Gábor voltak. A rendezvényre egyébként meghívták a sajtót is, de amikor Kéri meglátta a HírTV mikrofonját – „öregecskedő feleségeket” megszégyenítő hisztit csapott. Hogy ő bizony nem fog előadást tartani a HírTV előtt. Majd a szoci közönséget kezdte el hergelni, hogy zavarják már ki a HírTV-s újságírókat. Az Index beszámolója szerint a Kéri teremtette lincshangulatban valamelyik szoci nyugger „lemajmozta” az egyik tévés operatőrt.

Miután Kéri klimaxos hisztijének engedve végül kizavarták a HírTV-seket, Simon Gábor diplomatikusan megoldotta a botrányszagú esetet. Hirtelen ötlettől vezérelve „nem sajtónyilvános” rendezvénynek nyilvánította a beszélgetés utolsó etapját, amire egyébként előzőleg nagy szeretettel várták az újságírókat, majd ennek tükrében, még nagyobb öngólt rúgva, kizavarták az Index és az MTI munkatársait is.

Az eset pikantériája egyébként, hogy a rendezvényen jelen volt (és szó nélkül végigmosolyogta a kínos jelenetet) a sajtószabadságért egyébként mindig kiálló egykori cenzor, Lendvai Ildikó is. Illetve pókerarccal szemlélődött az egyébként újságíró Dési János, aki magasan tett a kollegialitás elvére. Ráadásul az est egyik főkérdése az lett volna, hogy „miért nem tud jól kommunikálni az MSZP?”

Nos, ezért. Ezért sem. Mert, ha nem tetszik, amit a sajtó róluk ír, akkor már nem olyan fontos számukra a sajtószabadság.

Kéri Lászlóról pedig elmondhatjuk, hogy ugyanolyan hisztis picsaként viselkedik mostanában, ugyanúgy bármit megtenne az elcseszett szakmai pályájának utolsó etapjában (csak egy kis népszerűséget kapjon vissza a közönségtől, csak egy kis liberális tapsot halljon) mint Heller Ágnes. Hát gratulálunk!

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger