2013. december 4.

Csalás Fóton - A vak komondor visszanyal


Előszó: A fóti időközi polgármester-választást Takács István, a szocik, a DK és az Együtt-PM közös jelöltje nyerte meg. Csalással. Aki tagadja, vagy nem hiszi el a törvénysértést, az olvassa végig ezt a cikket és figyelmesen nézze meg fotókat is, amelyeket egy jeges téli fuvallat fújt be a Tutiblog-felhőkarcolóba.

Szegény, jóravaló, szorgalmas fóti polgárok!  Sajnáljuk őket. Miközben a városban lakó többség tisztességesen dolgozik, neveli gyermekeit, illetve igyekszik jól és becsületesen élni – a város politikusai mindent elcsesznek. A jobberek marakodnak, mint ovisok a homokozóban; a bajnaisták és a szocik csalnak, hazudnak; a Jobbik gyakorlatilag nem is létezik (Dunakesziből importál tagokat a városba Varga Zoltán vezetésével); a többiekről meg nem is beszélve – miközben a település lerohad.  Pedig van szép templomuk, sokat tejelő ipari parkjuk és számos gazdag „kikölközött” él a lakóparkokban; közel van Budapest, a bejutás sem gázos – szóval lenne lehetőség a fejlődésre. De a helyi politikusok mindent elkúrnak. Kivétel nélkül. Informatikai nyelven szólva egy teljes formatálásra lenne szükség Fóton, de legalábbis egy scandisk lefuttatására. Jöhet a „Tabula Rasa”, majd egy „erős ember”, aki végre rendet rak. Fótnak, egy közösségért valóban tenni tudó és akaró vezető kell. Mert így csak a káosz az úr…

Fót városáról sötét tónusban írnak mostanság a lapok. Nem véletlenül. A napokban lezajlott ugyanis egy időközi polgármester- és képviselőválasztás, amelyet a baloldali összefogás aktivistái elcsaltak. Fehér buszon szállították a szavazókat (amit a Jobbik Dunakeszi szervezete lefilmezett – lásd. lentebb!); megsértették a kampánycsendet (amit a törvényszék is megállapított), illetve már a választásokat megelőzve törvénytelenül gyűjtötték a kopogtatócédulákat. De a bizonyítékok előtt nézzük az előzményeket!

Az eddigi fideszes polgármester, Cselőtei Erzsébet, a szeptember 19-i testületi ülésen lemondott. A pártársaival vívott folyamatos viták miatt nemcsak a polgármesteri székétől, hanem a település 1-es számú egyéni választókerületében szerzett mandátumától is elbúcsúzott. A belső csatáktól kikészült. A konfliktus állítólag a jegyző személyének kijelölése, és az új városháza építése kapcsán alakult ki.

De ez kutyafasza (vagy inkább komondorfasza) ahhoz képest, amit a baloldali összefogás pártjai műveltek. Mert egyrészről röhögtek a markukban és a „minél rosszabb a városnak, annál jobb nekünk” politikát követték. Másrészről pedig igyekeztek – jól bevált bolsi módszerekkel – tovább szeletelni az egyébként többségben lévő jobboldalt. Valós és valótlan vádakkal egymásnak ugrasztották őket. Végül a két tűz közé szorult polgármesterasszony feladta, lemondott, kiszállt.  

Ezután 2013. november 24-ére tűzték ki az időközi polgármester- és képviselőválasztást, amelyek közül valójában a városvezetői posztnak volt igazán tétje. Fel is sorakoztak a jelöltek. Takács István, aki mind az MSZP, mind az Együtt-PM és a DK támogatását is bírta. (úgy látszik, hogy a szocik helyi szinten kevésbé finnyásak a Gyurcsány pártjával kapcsolatban). Aztán indult egy Földi Pál nevezetű független jelölt is, aki a Civil Összefogás Fótért Egyesület elnöke (megtévesztő módon CÖF rövidítéssel, ami, mint utóbb kiderült, semmi köze a békemenetes Civil Összefogás Fórumhoz). Említésre méltó jelölt volt még a Fodor Gábor-féle Magyar Liberális Párt tagja, Vargha Nóra Mária is, akit a választási bizottság két hét alatt három határozatban is figyelmeztetette jogszabálysértő kampányolásért (ami országos csúcs). És végül két független jelölt is nekifeszült: a „futottak még” kategóriába sorolható Bartos Sándor és Németh József. Az előbbi a veszekedő Fidesz frakció tagja volt, de ezúttal a kormánypárt úgy döntött, hogy nem áll mögé. Ami érthető is... A Fidesz végül nem is állított jelöltet – valószínűleg abból az okból kifolyólag, hogy 2014-re inkább egy új, jobban muzsikáló csapatot szeretne felépíteni.

Ismerve a fura „baloldali összefogás” helyi tagjait, senki sem csodálkozott azon, hogy már a kopogtatócédula gyűjtés és az első plakátok kihelyezése során hozták a formájukat. Törvénysértést követtek el. Csaltak. Ugyanis az MSZP, a DK és az Együtt 2014 nevében kampányoltak, holott az Együtt 2014 nevét nem használhatták volna. Az egy másik, elvetélt Bajnai-pártkezdeményezés, amit azóta (figyelem, itt 18-as karika fedi a szappanoperát) elhappoltak a szocik! Gordon aktuális katyvaszának a hivatalos neve az Együtt-PM. (A PM az LMP-ből kilépő szakadárok rövidítése). Takács István tehát törvénytelenül használta a kampányban és a kopogtatócédula gyűjtés során az Együtt 2014 nevet.

De a súlyosabb csalásokat a választások napjára tartogatták. Még bizonyításra vár, hogy egy idős házaspárt megtévesztve, szavazócédula-hamisítással a mozgóurnázáskor tényleg csalás gyanújába akarták-e keverni a jobboldalt - ezt hamarosan megtudjuk. Az viszont máris tény, hogy megsértették a kampánycsendet, illetve egy fehér buszon szállították a szavazókat az urnákhoz. Az szocik, a bajnaisták és a gyurcsányisták tehát pontosan azt tették, amivel Baján a Fideszt próbálták igaztalanul megvádolni. És láss csodát: Takács István nyert. A Fidesz hiányában, többszörös törvénytelenséget elkövetve. Hazudva, csalva.

A felvételeken Ábri Ferenc, a szomszédos Dunakeszi MSZP-s helyi képviselője kocsit bütyköl, miközben a sikátorpusztai bérvoksolók a dolgukat végzik a szavazóhelyiségben 
A baloldali összefogás helyi vezetői persze tagadtak és pofátlanul tagadnak ma is. A helyi választási bizottság első körben nem is tudta bizonyítani a visszaélést és a törvényszék is csak a kampánycsend megsértését mondta ki. És annak rendje módja szerint meg is semmisítette az eredményeket. Sőt! Egyéb gyanús körülmények, illetve az Együtt 2014 nevének törvénytelen felhasználása miatt, később nemcsak az eredményt, hanem a jelöltállítást is megsemmisítette. Persze a balliberális média és annak éllovasa az Index portál szét is kürtölte: az ítélet túl szigorú volt. És persze a Fidesz nyomásgyakorlását sejteti a háttérben. Pedig tény: már a kopogtatócédula gyűjtésben is csalt a „baloldali összefogás”. Ezért kell mindent az elejétől kezdeni.

És akinek további kételye lenne a súlyos (az eredményt érdemben befolyásoló) törvénytelenség miatt, annak szeretnénk bemutatni néhány fotót, amiket egy kisebb fuvallat fújt be a szerkesztőségünk ablakán. A fenti képeken jól látható egy fehér kisbusz, ami mellett egy „régi ismerős”, Ábri Ferenc áll, aki Dunakeszin MSZP-s önkormányzati képviselő. És ha ehhez mellétesszük a Jobbik aktivistái által készített videót, amin jól látszik, hogy ugyanezzel a kisbusszal szállították a Fóthoz tartozó Sikátorpusztáról a szavazókat, akkor mindenkinek összeáll a kép. Beszédes, hogy a videó közzététele után Ábri Ferenc tagadta, hogy övé lenne a furgon. A képek viszont bizonyítják, hogy az MSZP önkormányzati képviselője hazudott. (a rendszám jól olvasható, a képviselő úr pedig szintén felismerhető.)  

Íme a jobbikos film, de persze az is lehet, hogy csak oktatóvideónak készítette az MSZP, hogy megmutassa, miként csal a Fidesz :))))

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger