2015. január 13.

Mire jó egy terrorcselekmény?


Szily Laci, meg a pajtikái sajtószabadságilag el vannak nyomva idehaza. Ezt ők maguk nem merik itthon megírni, de szerencsére a demokratikus Le Monde kisegítette őket, amikor listát készített a francia terrorizmusellenes sajtószabadsági menetelés nem kívánatos résztvevőiről, köztük Orbán Viktorral. Arról az Orbán Viktorról beszélünk, aki reggelente kihallgatáson fogadja a térdenálló, megalázott baloldali és liberális újságírók tömegét, és ha nem tetszik neki, amit aznapra posztolni akarnának, meghuzigálja a fülüket, ni! Azért is olyan nagy a füle mindegyiknek. Sőt, annyira el vannak nyomva, hogy direkte nem csökkentik a rezsijüket.

Meg özönakácot telepítenek a lábukhoz…

A megtévesztett jobboldali tömegek mindeközben meg azon tipródnak idehaza, ugyan hogy a pélóba sikerült elérni, és kinek, hogy a sajtószabadságot súlyosan korlátozó, újságírókat véleményükért bebörtönző országok mellé Magyarország is fölkerüljön a Le Monde listájára. Főleg, mert noha példát nem mutat a nagyvilágnak a magyari sajtótörvény és -finanszírozás, Európa igazi, feketeöves sajtószabadság-ellenes miniszterelnökeihez képes Ové a fasorban sincs. Meg, hogy mire is volt ez jó? Az ugyanis nem tűnik valami meggyőző indoknak, hogy a full baloldali Európatanács nem elégedett azokkal a változtatásokkal, amelyeket az Unióval egyeztetve Magyarország több évvel ezelőtt végrehajtott a médiatörvény kapcsán. Olybá tűnik, hogy tök mindegy, volt e jogharmonizáció (mert volt), meg az is, hogy az EU ezzel megelégedett (mert megelégedett), mert ha a Le Monde, vagy a magyarik jóakarói úgy gondolják, simán elő lehet citálni az országot és a vezetőjét ilyen fantasztikusan erős és megalapozott indokokkal egy terrortámadásra való megemlékezés kapcsán.

Igazán méltó. Igazán gyönyörű.

A magyariknak meg még az is eszébe jutott, hogy hogyan nem került föl a listára a Hollande úr balján menetelő Angela Merkel, akinek az országában alig 4 hónapja tálalt ki Udo Ulfkotte, az azóta tekintélyesnek nem nevezhető Frankfurter Allgemeine Zeitung volt újságírója, a titkosszolgálatok által kézivezérelt német sajtóról, bár ott a sajtószabadság-menetelés valamiért elmaradt. Ettől azért mérföldekkel van lemaradva hazabeszélős királyi tévé kínos mikrofonállványkodása. Ezen kívül meg nincs igazán példa a sajtószabadság-tiprásra, ha csak be nem igazolódik, hogy a Szililacit valóban bokánharapta az özönakác, csak narancsparancsra elhallgatták az esetről beszámolni igyekvő MTI-t.

Mindezek fényében bizonytalan tehát, hogy van e Magyarországon sajtószabadság, vagy nincs. Manipuláció viszont biztos, hogy van. Európában. Túlpénzelt, nyugati, luxusbalodali hegemónia. Hírőrség. Sőt most már felvonulás-, meg együttérzés-rendőrség is van. Most találták fel a franciák. De a sok utánközölt, hazai posztocskára most valóban büszke a Cink, meg a 444, meg a HVG? Ez most így rendben van…? Ez belefér? Ilyen az elnyomás?

„Politikai rokonszenvektől függetlenül tényleg nagyon rossz érzés, ha az ember egy felemelő, a Nyugat alapértékei mellett kiálló esemény szégyenlistáján látja saját országa miniszterelnökét."

Ez így van Szililaci. Politikai rokonszenvtől függetlenül gusztustalan, amit műveltek.


© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger