2015. január 7.

Schiffer András a tűzzel játszott…


Majdnem baj lett belőle! Schifferbani délelőtt elment kávézni Goodfriendhez a nagykövetségre, tudakozódni kitiltásügyileg, de nem készítették föl arra, hogy nem a magyari Parlamentben fog véleménykifejteni… Aztán mondott egy olyat, hogyha Goodfriend kicsit is értené a diplomácia kifinomult nyelvét, kifelemenet a megbízott ügyvivő egy „+1 fő” megjegyzést biggyesztett volna a titkos kitiltós mappájára!

Ezt ezegyszer megúszta a teljes LMP, az egyszemélyes Schifferpárt!

Ma a héten másodszor izgultak hiába a médiamunkások a hidegben, most éppen az Amerikai Nagykövetség előtt, hátha kitálal végre a Goodfriend! De hát nem mondott semmit! Folytatódik tovább a lebegtetés, és az a meg nem nevezett, tényekkel alá nem támasztott ideges állapot, hogy korrupció van, benne a falakban, meg a levegőben, a virágok pollenjében, sőt még az instant levespor is tartalmaz olyat nyomokban. Ezt a gyanús semmit kétségkívül jól lovagolja meg az LMP is, aki azt sejtette a megbeszélésnek nevezett nembeszélés utáni sajtótájékoztatón, hogy nincsenek olyanfajta törvények, amik ezt a fajta korrupciót meggátolnák. Tehát azért nem lehet lépni az ügyben. Persze Bandiék is tehetnének akkor ilyesfajta javaslatot, hogy adjanak a Horváth András alá egy zöld lovat, meg regimentet, aztán indítson támadást a korrupció ellen, de hát az LMP okosan azt mondja, hogy ha kormányon lesznek, majd akkor…

A sajtótájékoztatón azonban kiderült az is, hogy Schifferbandi nem bírta visszafogni magát, és jól odamondott Ámerikának is, de úgy, hogy Széll Bernadettnek torkán  akadt a kockacukor ekkora merészségtől:

„A társelnökök azt is jelezték az amerikai ügyvivőnek, hogy az LMP szerint Magyarország és az egész bolygó érdekeivel ellentétes az Egyesült Államok és Európa közötti tervezett szabadkereskedelmi megállapodás, amelyet ezért nem is támogatnak.”

A sorok közt olvasni tudó ember azonnal fölfejti az ok-okozati láncolatot, azaz, hogy nem Európával van itt a baj, hanem az amerikai szándékokkal, amelyeket egyre csak erőltet. Tehát alapvetően nem egy szabadkereskedelmi egyezmény bolygóellenes, hanem Amerika bolygóellenes. És ezt természetesen nem is vitatjuk. Schifferbandi szavait egyszerűbben úgy lehetne kifejteni, hogy „Mr. Goodfriend! Azon kívül, hogy politikai szempontból baromira jól jön nekünk az Ön gyanúsítgatása, mégis meg kell jegyeznünk, hogy az Önök országa vállalhatatlan, világméretű veszélyforrás, ahonnan rontópálok rajzanak tönkretenni a bolygót globalizáció, meg szabadkereskedelem címén. Érti Ándré? Bolygóméretű károk okozói Önök, és ezt nem támogatjuk!”

Schifferbandi a mai napon sokak véleményét tolmácsolta az ügyvivőnek, és köszönet érte. Sajnos az üzenet nem jutott el a címzetthez, hiszen Bandi még nincs kitiltva Amerikából, de ez nem rajta múlott. Amerikának úgy tűnik csak hangja van, füle nincs… 

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger