2015. január 2.

Végre nulla napot kell aludni a következő értelmetlen tüntetésig


Ma este ismét utcára vonulnak a körömfájósok, az idő előtt kopaszodók, a mindennel elégedetlenek. A másnapos, harmadnapos megmozdulás apropóját, mivel az évvégi kormányzati lustálkodás miatt decemberben nem sikerült egyetlen egy netadó mértékű és értelmetlenségű átalakítást bejelenteni, valamint az emnullás körgyűrű is a körúton kívül van, így nem más szolgáltatja, minthogy 3 éve ekkor vonult az ellenzék az utcára az alkotmányozás miatt.

Tulajdonképpen egy évfordulós emléktüntetés várható…

Hetiválaszosan fogalmazva: miközben ezeket a sorokat írom, éppen otthon ülök a konyhában és a nyitott ablakban cigizem. Ennyire érdekel a mai tüntetés, pedig tavaly, a McCain beszédekkel, Goodfriendes dalolásokkal színesített hurráoptimizmusban egyenesen forradalmat vizionáltak néhányan az Opreház elé januárra. Akkor még mi is úgy voltunk, hogy kimegyünk sörözni és nevetgélni. Ehhez képest a forradalom elmarad, oda az utolsó obivánkenobi. Egy szervező karácsonytájéki atévés interjújában már akkor forradalmat érzékelt, afféle láthatatlan forradalmat. Mindezt mára felülírta a mínusz 15 fok és a harmadnap.

A rövidnadrágos decemberben, kb. 30 fokkal melegebb időben írta valamelyik netes pravda, talán a 444, hogy a borzasztó hideg (estére vastag pulcsi), orkánerejű szél (megmozdultak a falevelek) ellenére is összegyűltek ezren az orbáni rezsim metafizikai korrupciója ellen tüntetni.

Most lehetne valódi hidegben bizonyítani az eltökéltséget, és hogy megérdemlitek a NED milliárdjaiból a magyari műveleti területre szánt dollárokat...

Negyed óra van hátra a kezdésig. A tavalyi tüntetések alkalmával ilyenkor már helyzetjelentéseket, tömegbecsléseket, sőt, önbíztatásokat olvastam a már említett pravdákban. Hogy "sokan vagyunk, de állítólag még sokan jönnek. Olvasónk jelenti, hogy a 11-es buszon még látott 5 ember, köztük legalább kettő nem pesthidegkúti milliomoscsemete!" 

Ők ma otthon maradtak, mert a busz hideg, apu meg nem hozza ki a kocsit a garázsból...

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger