2014. július 29.

Schiffer és a cinizmus


Nos, a Schiffer-bashing nem szokott a Toronyház szerkesztőségének napi szinten űzött sportjai közé tartozni, hisz amíg Fletó, Bajnai és a Maszop a magyar közélet részét képezik, az ember fia nem fog azzal a politikai erővel foglalkozni, amelyiknek a vezetője összességében egy dologgal nem vádolható, és az a következetlenség. Schifferék egész jól tolják, és Schiffer tusványosi megnyilatkozásával, miszerint nem épp ildomos olyan rezsimekkel „boltolni” a-la Paks, amelyek polgárháborúkat finanszíroznak, és etnikai tisztogatnak, egész korrekt meglátások. Főleg, ha ennek nyomatékot az ad, hogy EU képviselőjük, Meszerics Tamás épp a napokban szólította fel a francia vezetést, hogy legyen már olyan drága leállítani a fegyverszállításokat az oroszoknak, mert mégis csak gáz, hogy még le se ázott az árcédula a helikopter-szállítókról, lehet már javában lövik vele a szövetséges erőket Ukrajna területén. Mert miközben a franciák lazán fegyvereket árulnak az oroszoknak, az amerikai héják szorgalmazzák Ukrajna nem NATO szövetségesként való elismerését. Kettő meg kettő az négy, az Etiópia és Eritrea közti háborúban is lőtte egymást néhány ezer „katonai tanácsadó”…

Aztán, talán kötelességből, talán buzgalomból az LMP is beszállt az Orbánozásba. Másik posztban már kiveséztük, hogy miket is mondott Orbán, tehát azzal sok baja neki sem lehet, nincs is, de terelésként rögvest a cinizmust hozta fel, holott Orbán beszéde mindennek volt tekinthető, csak annak nem. Ezután a Facebookon azon élcelődik, hogy Orbán megjegyezte: ha az „impeachment” intézménye létezne Magyarországon, Orbán valószínűleg a hatalomtúllépés miatti visszahívás révén napok alatt lenne eltávolítható, és ez milyen jó is lenne.

Hát, erre mondják azt, hogy tűzzel tüzet oltani nem épp bölcs dolog. Lévén ez maga az egyik legcinikusabb megjegyzés tudva, hogy Magyarország válságát épp az okozná, ha a jelenlegi közállapotok mellett lehetetlenné válna az ország kormányzása. Mert áhítani az impeachmentet kb. azt jelentené, hogy bármilyen ellenzéki összeborulás vagy bármi végre kiköhögne magából egy Orbánt leváltani képes egyedet, a napjai azonnal meg lennének számlálva, hisz arra se lenne kb. ideje, hogy összeállítsa a kormányát, és máris a válságból válságba bukdácsoló, pótcselekvő káoszba zuhanna megint az ország, ahol ötpercenként visszahívják az épp aktuális miniszterelnököt, amikor valami belső probléma adódik.

Nem beszélve arról, hogy az „impeachment”, amivel most a Republikánusok Amerikában próbálkoznak épp az általa az előadásában ostorozott „liberális állam” egyik hatalmas vívmánya, ami szemmel láthatóan úgy betonozza be Amerikát saját, szuverén válságába, hogy az egyébiránt a szociális fordulat mellett elég elkötelezett Demokrata vezetés sem képes végigvinni az akaratát, hisz folyton Demoklész kardja alatt kell ügyködniük. Demoklész kardját kívánni a mindenkori magyar kormány feje fölé, meg kimeríti hatványozott cinizmus fogalmát. Schiffer Bandi tehát addig képvisel értéket, amíg stílusában és habitusában ott van kontrasztnak Fletó és az agyhergelő bandája, meg az agonizáló MSZP és a Bajnai-idióták. Amíg a „baloldalt” ez az Összefosás Koalíció képviseli bármilyen felállásban, addig Schiffer Bandi mindig jófejnek fog tűnni, holott mondandójának és viselkedésének jelei már most látszanak. Hisz valójában nem mond ő se mást, mint a többi baloldali párt, s ha megnézzük, valahol a lelke mélyén már neki is bimbódzik ama bizonyos kettős mérce, miszerint ha Orbán mond valamit az cinizmus, ha meg ő cinikus, az maga az Igazság.


És aztán eljő a nap, amikor ez a kis Kettős Mérce-csíra szép terebélyesre nő, és már az LMP is csak azt fogja bizonyítani, hogy nem lehet más a baloldali politika. Ha azonban Bandi tényleg mást akar lényegileg is, mint amit a többi baloldal olyan bénán tol, akkor ideje lenne leállni a kétszínű dumával, és a félrebeszéléssel.

Ja, és a cinizmussal meg pláne…

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger