2014. szeptember 25.

A Nagy Túlélő


Alig bírhatta ki röhögés nélkül az illető, aki rögzítette Garabits Károlynak, az MSZP-DK-Együtt erzsébetvárosi képviselő-jelöltjének sűrűn bazmegoló és picsázó kiselőadását körülbelül két évvel ezelőtt. Garabits ugyebár arról beszél, hogy „idióta Hunvaldéknak megmondtam: lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik. Érted? És még egy, előre nem fogadunk el pénzt”.

Nos, Garabits úgy tűnik, amatőr, mert bár lehet, hogy minden cigány és minden rendőr a haverja, és utólag veszi át a pénzeket, de ezek szerint arra már kevéssé figyel, hogy ne maradjon nyoma tevékenységének. Idióta Garabitsnak megmondanám: lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik. És még egy: nem pofázunk. Nem hencegünk, hanem meghúzzuk magunkat. Ott van például Simicska Lajos, ő profi módon művelte a fotósok elkerülését, lehet tőle tanulni.

Szóval itt van ez a Garabits, aki ráadásul nem Erzsébetvárosban él, de azért helyiekkel kampányol, mondván, Erzsébetváros az erzsébetvárosiaké! Hát, úgy tűnik, így lesz, és eggyel kevesebb bevándorló nem listázott demokrata, ahogy Obama mondaná külső lakos lesz a képviselőtestületben.

Garabits barátunk amúgy nagy túlélő, eszem-faszom megáll, annyifelé megfordult már: a Magyar Nemzet szerint? 1994-ben lett önkormányzati képviselő a Horn-féle MSZP színeiben, ezen nem lepődünk meg. Félidőre összeveszett az övéivel, függetlenként folytatta tovább, majd 1998-ban az általa alapított Együtt Erzsébetvárosért Egyesület színeiben kompenzációs listáról szerzett újabb mandátumot. 2005 júliusában a Fidesz helyi alelnöke lett. Most a DK–MSZP–Együtt–Füge–PM–EEE közös jelöltjeként Erzsébetváros 12. számú választókerületében indul, és a kompenzációs lista tizenkettedik helyén szerepel.

Mi a tökömöt keresett ez a csávó a Fideszben? Főleg alelnöki pozícióban, ráadásul 2005-ben?A helyi Fidesz akkoriban meg volt őrülve? Esetleg most is meg van? Vagy jó janicsárnak tűnt, felajánlotta a szolgálatait, és úgy voltak vele, mint Rákosiék a kisnyilasokkal, hogy azok jöhetnek ávósnak, mert zsarolhatók egy életen át, oszt átírjuk nekik a nyilasindulót? Kellettek a cigány- és rendőrkapcsolatai? Kétségünk nincs, bizonyára a Fityiszben is elég sok Garabits-féle emberke van legalul, helyi kis erősemberek a tanyáktól a nagyvárosokig, ez szinte elkerülhetetlen, ha egy kétharmados néppárt nemzeti együttműködési rendszert épít. De mi a frásznak kell még importálni is ilyeneket a lövészárkokon túlról? Vagy valakivel együtt tologatta kiskorában a csattogós lepkét a bölcsiben, és végre a Karcsi visszajött a bölcsis csoportba, ami felnőve helyi Fityisz lett? No mindegy, illetve nem, reméljük a kalandorok eme modern típusa most egy kicsit parkolópályára kerül.


De legalább jó nevettünk azon, ahogy felvételen, szinte minden vádat felsorol maga ellen. Így kell ezt csinálni, éljen a Corleone-i nagyvonalúság! 

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger