2014. szeptember 15.

Egységsugarú választóknak síkidom a pártja




Minden marketinges rémálma, mikor napvilágra kerül, hogy az amúgy szir-szar termékeiknek a vásárlóiról mit is gondol 3 pohár bourbon után. Képzeljük el, mi lenne, ha egy Apple termékbemutató után a kikapcsoltnak hitt kamerák előtt az éppen aktuális vezérigazgató úgy folytatná: „A jobsi hagyományokból megtartjuk a kurvadrágaságot, elvégre versenytársainkkal szemben mi a gépet telepíteni, összerakni képtelen, teljesen ostoba, de elitista vásárlókat célozzuk meg a termékeinkkel. Azok meg pont elég retardáltak ahhoz, hogy mindent megvegyenek, amin alma van, és egy igen komoly árcédula.”

A figyelmetlen CEO valószínűleg a következő kettő másodpercben repülne az állásából, és a részvényesek által kijelölt kármentő ügyvéd az éves bukást szépen behajtaná rajta.

A 18. kerületben viszont nincsenek ilyen problémák. Ott bármit lehet mondani a vásárlókról/választókról. Kőrös Péter, a helyi szocialista kampányfőnök lazán hülyézi a választókat. A Hírtévé birtokába került felvételen „nem tekinti gondolkodó lénynek” őket, hanem „egységsugarú síkidomnak. Nos, amellett, hogy az egységsugarú síkidomozás rendkívül primitív humorizálás, úgy néz ki igaza van. A választóik, ha gondolkodó lények volnának, éppen a Havanna lakótelepen rugdosnák végig ezt a faszparasztot, együtt a polgármester-jelöltünkkel, aki meg nemrégiben a kerület utolsó színvonalas szórakozásának nevezett egy McDonaldsot (!!!).

Amikor Falus Ferenc a - madártávlatból is felismerhetően - felújított, megszépített óbudai gázgyári tornyok előtt tart sajtótájékoztatót arról, hogy az ígéretek ellenére nem újították fel őket, amikor az belváros polgármester-jelöltje lehet az a Juhász Péter, aki még 40 éves korára sem döntötte el, hogy mi lesz, ha nagy lesz, akkor tényleg… A baloldali egységfront választói sajnos nem gondolkodó lények.

Mióta a Kaiju rombolja a demokráciát, az egyik leggyakrabban kontrollcé-kontrollvézett idézet a „Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel”. Ez persze örömteli, mert legalább ennyit olvastak Széchenyitől. De folytassuk a gondolatot. Mert ha ez valami társadalmi törvényszerűség, legalábbis valami olyasminek akarják láttatni ebben az illiberális relációban, akkor minden pártnak olyan választói vannak, aminőt megérdemelnek. Vagy minden választónak olyan pártja van, aminőt megérdemelnek.

Egy egységsugarú pártnak pártnak síkidom választói vannak. Síkidom választóknak egységsugarú pártja.

Egyébként különösen abban az olvasatban vet fel izgalmas kérdéseket a mai geometriai botrány, hogy vajon a birkamenetesnek nevezett békemenetes arcok egy-egy szoci tüntetés alatt kimennek majd "Síkidomok vagytok!" transzparensekkel trollkodni? Remélem igen, legalább valami tényleg vicces lesz a politikában...



© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger