2014. január 11.

Az öntökönrúgás művészete


Fergetegesre sikerült az utóbbi pár nap. Megkockáztatom, hajnalig tartó bulit tartottak a Lendvai utcában. Az MSZP-E14 tandemnek ugyanis sikerült olyat húzni, amikor épp a finisre fordulnak a választások előtt, hogy innentől a Fidesznél csak hátra kell dőlni, és besétálni újra a kormányzatba. Illetve ki se sétálni onnan. A ballib oldalnak sikerült elkövetni a legnagyobb öntökönrúgást, amit elképzelni lehet a politikában. Bevették Gyurcsányt a buliba.

Igen, Gyurcsányt. Magyarország legelutasítottabb politikusát. Hihetetlen, mi? Komolyan mondom, Bajnai és Mesterházy olyan, mint az Idiokracyból az Ow, my balls-os fickó. Szerepe annyiból áll, hogy folyamatosan herén verik. És ők még jó képet is vágnak hozzá. A négy fal között, a nyilvánosság elől elzárva valószínű ők is sírnak, mert annyira ők se lehetnek hülyék, hogy belássák, ezzel végük. A 2014-es kormányváltás amúgy sem esélyes, de ha konzekvensek lettek volna egy picit, 2018-ra összejöhetett volna, de így annyi. Fletó jött, látott és az asztalra szart.

Erről elég is lenne ennyi, mert engem ugyan nem zavar, ha emiatt a paprikajancsi miatt még pár ciklusig nem lesz ostobenkó ballib kormány itthon. Csakhogy van egy de. Mit de? Egy DE? Ami 2 napja nem hagy nyugodni. De ennek mi a lótúró értelme volt? Mármint miért vették be Gyuriferit és bandáját? Egyszerűen semmi ésszerűség nincs benne. Mit tesz be a DK, amit a többiek nem, és feltétlenül szükség van rá? Pártszervezet, aktivisták? Azt viszi a maszop. Függetlennek hazudott "szakértők"? Azt viszi az E14. Pénz? Az amúgy is rogyásig van náluk, de ha el is fogyna, Gordonba megint bármikor csöpögtetnek pár milliót Ámerikából. Az egyetlen logikusnak tűnő magyarázat az lenne hogy szavazatokat, de ez is baromság.

Tegyük föl, hogy csak simán összeadjuk a 3 csapat szavazóit. 18+8+6=32, ami még messze nem 52 (Medián, december). Ráadásul nem is így működik, mert ennek az embernek azért azon az oldalon is van egy komoly elutasítottsága, szóval amennyit hoz, legalább annyit vihet is. Erről később kapunk majd valós képet, amikor jönnek majd a januári mérések. Szóval a dolog jelen állása szerint se nélküle, se vele nem nyernének. Viszont 2018-ban egy dologra fognak emlékezni a választók 14-ből. Arra, hogy ezek összebútoroztak. Senkit nem fog érdekelni, hogy 26, vagy 32 %-kal bukták az előzőt, csak hogy bevették a böszmét a buliba. Ezzel pedig gyakorlatilag aláírták a saját halálos ítéletüket. Ezt a szerencsétlent ugyanis a teljes lakosság kb 5%-a imádja csak, de a maradék 95% utálja, mint a szart.

A nyilvánvaló nyertese az ügynek a Fidesz (hátradől, kávét kér, relaxál), de lehet egy másik nyertese is, mégpedig az LMP. Hova adhatja a voksát az a választópolgár, aki legalább annyira utálja Gyurcsányt, mint Orbánt, és nem náci? Na ugye. A következő közvélemény kutatásoknál majd kiderül, hogy igazam lesz-e, de ha igen, és feltornássza magát a Schiffer csapat a bejutási küszöb környékére, minimum tetováltassa a bicepszére:

"Köszönjük, Feri! Nélküled nem biztos, hogy sikerült volna."


© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger