2014. január 24.

Rasszista keresztény stadionépítők teszik tönkre a Magyarországon szülni akaró négerek emberi méltóságát


A cím félrevezető, ugyanis nem egy témát ölel fel, hanem rögtön hármat. Mégis sikerült grammatikailag értelmes mondatba pakolni a címszavakat, ami egyszerre a bloggerkedő kisállatok és a közoktatás sikere. Elnézést kívánok. És azért három téma egy cikkben, mert egyik sem annyira eget rengető, hogy külön posztban emlékezzünk meg róluk, viszont mindnek van némi tanulsága. Nézzük őket sorban.

Hollywood rasszista, mondá az Index (egyik aloldala, a Cinematrix). Fújj, fújj, mondá az antirasszista. Hogy mit tanultunk ebből a cikkből, azt majd később, előbb némi jó tanács a szerzőnek és úgy az Indexnek általában. Ha valami olyasmiről írtok, amiben még véletlenül van is némi igazságotok, felesleges a csúsztatás, mint érveléstechnikai bodicsek eszközéhez nyúlnotok, mert egyrészt visszaszáll rátok és titeket hiteltelenít, másrészt pedig... másrészt pedig... felesleges. Csak hogy egy példát mondjak, amikor számba veszitek a mérvadó hollywoodi színes bőrű színészeket, egy elkeserítően rövid lista jön össze. Eddie Murphy, Denzel Washington, Will Smith és Martin Lawrence. Így leírva tényleg durva. Én viszont azt nem értem, hogy ha később sikerül szóba hozni őket, akkor miért nem lehetett a listához biggyeszteni Morgan Freemant, Forest Whitakert vagy például Samuel L Jacksont? És ezek csak azok a nevek, akik 5 másodperc alatt eszembe jutottak anélkül, hogy beírtam volna a keresőbe, hogy "menő nigga' színészek". Velük együtt is rövid lenne a lista, szóval tényleg nem értem, miért kellett kihagyni őket., Ja, mert így még hatásosabb. Van még ilyen a cikkben, de most lusta vagyok. Ami viszont sokkal fontosabb, az az, hogy miért is mellőzi Hollywood a színes bőrű színészeket: mert a piac rasszista (igen, a világ filmpiaca: Amerika, Európa, Ázsia, mindenki!), és ők csak a kereslet igényeit elégítik ki. (Részletkérdésnek tűnik, de ha a kereslet miatt rasszista a filmes kínálat, akkor az miért is az azt kielégítők a rasszisták?). Ízlelgessük még: mindenki! Nem csak mi, magyarok, ahogy azt évtizedek óta sulykolják belénk a ballibbancsok, hanem mindenki. Éreztük ezt eddig is, mármint hogy nem vagyunk alávalóbbak senkinél (legalábbis ebben), de köszönjük a bizonyosságot.

A másik téma, hogy Hidasi Judit egy ideig miért nem szül. Maga a sztori annyi, hogy áldatlanok az állapotok a magyar szülészeteken, ha nem tejel (Itt most a hálapénzre gondolok, nem Judit személyes problémájára. Azon több okból nem viccelődök.) az ember lánya. Akinek szült ismerőse/rokona/felesége/barátnője/azonos nemű élettársa/stb. az elmúlt két évtizedben, annak nem kell bemutatni ezt. Mindannyian tudjuk, hogy ez a sok évtized egészségügy-politikájának csődje. Lehet ujjal mutogatni jobbra-balra, de felesleges, mert mindenkinek van vaj a füle mögött. (kivéve a Jobbikot, de ellenzékből nem is lehet elkúrni). Százával lehet ilyen történeteket olvasni a neten, főleg mivel a kismamák egy jelentős szeletet szakítanak a magyar blogszférából végtelen számú babás portállal. Ami miatt mégis címlapot ért a cikk az Indexnél, az egy mondat és egy sugalmazás: "Utóbb ez ügyben vitatkoztam össze egy fociszurkoló barátommal: szerintem a kórházakban rendet rakni egy kicsit aktuálisabb lenne, mint egy új stadion építése." és "A kormány szeretné, ha több gyerek születne. Én most egy darabig nem szülök." Igen, ennyi elég, hogy egy cikk Index címlapra kerüljön a nlcafé baba-mama rovata helyett. A stadionellenes populista hülyeségről már volt szó nálunk. És az elmúlt 25 év hibáit toljuk a kormányra trükk sem új (Vivre le protest-hangulat!). Viszont kedves Index! Ha épp az egészségügy alul finanszírozottságával támadjátok a kormányt, akkor azt a cikket ne szerepeltessétek címlapon azzal a hírrel, hogy idén 18,2 milliárd Forinttöbbletforrás jut az ágazatra! Öngól a legszebb fajtából.

A harmadik téma pedig az ellenzék főbohóca, Fletó legújabb kijelentésével. "A Demokratikus Koalíció elnöke szerint ha valamikor meg kell vívni az eredeti értelemben vett kulturkampfot, akkor annak itt az ideje, mert az a gondolkodás, amelyet a keresztény-konzervatív világ közvetít, szemben áll mindazzal, amit a felvilágosodás óta a szabadelvűek és a baloldaliak közvetítenek." - írja a HVG, mi meg csak nézünk elkerekedett szemekkel. Abban ugyan egyetértünk, hogy a keresztény-konzervatív gondolkodás tényleg "szemben áll mindazzal, amit a felvilágosodás óta a szabadelvűek és a baloldaliak közvetítenek", de a szabadelvűek és a baloldaliak a normalitással és a valósággal is ugyanilyen vérre menő küzdelmet folytatnak. Viszont most hagyjuk is az eszmetörténeti vitát. Ami érdekesebb az az "eredeti értelemben vett kulturkampf" kijelentés Gyuriferitől. Ezt nem tudjuk hová tenni. Ez a marha a XXI. században még mindig a polgári házasság bevezetéséért küzd, ki akarja szorítani a politikai hatalomból az egyébként II. vh óta ott sem ülő klérust vagy szerzetesrendeket akar betiltani? Mert az eredeti kulturkampf ez volt (a Bismarck név mond valamit?). Egy többször is bérmálkozótól persze mit is vártunk... Komoly tanulság itt nincs, csak amit eddig is tudtunk: Gyuriferinél tényleg elmentek otthonról, csak a villanyt felejtették el lekapcsolni.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger