2014. január 17.

Stirlitz és a beépített baloldal


2014. január 16-án, éjjel 23 óra 44 perckor Stirlitz nem tudott aludni. Jelentést kellett volna írni Putyinnak, de nem értett valamit. Egyre inkább meg volt róla győződve, hogy a teljes magyar baloldal, az összes ostoba pártocskájával, elcsigázott képű, láncos értelmiségijeivel a Fidesz fizetett ügynöke. Egyébiránt nem volt túl nagy véleménnyel a narancsos pártról, de azt el kellett ismernie, hogy nem volt épkézláb politikai erő rajtuk kívül abban a furcsa kis országban. Biztos volt benne, hogy ezek a fideszes fiúk a világ legnagyobb politikai trükkjét hajtották végre, olyat, amilyen még soha, sehol, senki: ők állnak a saját ellenzékük mögött. Az egész nem mehet másként. Ha Kaltenbrunner ezt megérte volna, személyesen gratulálna Orbánnak.

Ahhoz nem férhet kétség, hogy ezek a magyar balosok nem öngyilkos hülyék, hanem fizetett emberek, hiszen nem írtja ki magát szándékosan egyik politikai erő sem. A propaganda embereik nyilván ugyanúgy pénzért teszik a dolgukat, mint bárhol másutt a világban.

Strirlitz egy hónapja sejtette: nincs egyetlen baloldali magyar sem. Ha lenne csak egy is, az hangosan üvöltene, hogy ezt ne tegyék vele. Ne alázzák meg a saját elvtársai nyilvánosan, mindenki előtt a hitét, legbensőbb vágyait az emberiség jövőjéről, a magyar baloldal és az internacionalizmus jövőjéről. Az az egy magyar baloldali, ha lenne, úgy érezné magát, mint bármelyik partizán, akit egy hete kínoz a Gestapo valamelyik pincéje mélyén. Az a Heller meg a furcsa firkász haverjai vajon mennyi pénzt kapnak? Stirlitz azt még megértette, hogy ez a kamufilozófus és tettestársai legalább egy zsák kokain áráért beszélték tele annak a bordóhajú marhának a fejét valami privát lakásban, hogy legyen csak ketteske a sorban. Kaltenbrunner biztos nem szarozott volna, egy golyó a marha fejébe és kész.

De ezek a fideszes fiúk nagyon ravaszak és nagyon gazdagok lehetnek. Megvesznek mindenkit és azok eljátsszák a saját szellemi és politikai kivégzésüket és annyi. Stirlitz szeretett sakkozni, kombinálni, előre átgondolni az összes lépést. Aznap éjjel úgy érezte szinte szerelmes a magyarok miniszterelnökébe. - Zseniális - gondolta. Megteremti a saját beépített ellenfeleit és utána csak elküldi őket nyaralni. Az a hadonászós girnyó lehet a kamucsapat igazi feje. Korábban is érdekeseket gondolt Gyurcsányról, hiszen egy szamuráj se lesz ilyen vigyorogva öngyilkos. Ő vajon mennyit kaphatott a Fidesztől? Az egyre visszaerősödő bukott miniszterelnök a fő spiclije Orbánnak, ezt meg kell írnia Putyinnak is.


Egy dologban teljesen biztos volt: az idegen szolgálatok is küldtek ügynököt a magyar politikai életbe, az utolsó pillanatban a választások előtt. Azt a Fodor nevű mozgó létrát biztos az amerikaiak csempészték a játékba. A régen hiteltelen, hazudozós figura, aki maga is fideszes volt valamikor, egyszer csak hirtelen és teljes háttér nélküli felbukkan és kémbaloldal egyik vezetője lesz, az nem utalhat másra, csak idegen befolyásra, idegen pénzre. - Nem is kevésre - mondta ki félhangon Stirlitz, amikor már nem bírt tovább a lakásán maradni és lesétált a Deák térre.

De a magyarok hogyan hihetik el ezt a balga színjátékot, ezt nem értette. Bukott, hazudós politikusok, aki nem urai a szavuknak, átállt LMP-sek, egy egykori fűcsempész, egy a Szovjetunióban kiképzett és nagyon gyanús katona, ezt nem fogja elhinni senki se. A hátterük néhány, a korábbi elnyomó rendszert kiszolgáló bértollnok és pár valószínűleg zsírosan megvett tehetségesebb író.

- Az egész egy kibaszott kriplikommandó, de ezt nem írhatom meg a Főnöknek, jövő héten a Névában fogok úszni fej nélkül - ráncolta a homlokát, és egyre gyorsabban sétált az Andrássy úton. Szembe jött vele egy csinos jogászhallgató lány, aki csak azt kérdezte Stirlitztől: szex? Pár perc alatt megegyeztek negyvenezer forintban az egész éjszakára. Várni kell még, ezt érezte Stirlitz. Nem fogja ezt senki elhinni nekem otthon. Tudta, hogy elmegy még azon a hajnalon.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger