2013. július 31.

A lány esküvője…



Pártunk és Kormányunk bölcs Vezére úgy döntött, a boldog hírt a Blikk újságírói révén osztja meg a Néppel. Mi, a Bosszúért és Aknamunkáért Felelős Minisztérium ügynökei a Tutiblog felhőkarcolójában csalódottan vettük tudomásul, hogy bár propagandában egymás sarkára taposva szolgáljuk a Pártot, mégsem minket méltatott arra Gazdánk, hogy közhírré tegyük Orbán Ráhel házasságának örömhírét, hanem a Blikk számára adott exkluzív lehetőséget, hogy belépjen a felcsúti kolbászfüstölőben berendezett kommunikációs szobába és  tájékoztassa a Népet a lagzi részleteiről.

Hiába, be kell vallani (talán a csalódottság keserűmanduláját morzsolgatva) hogy a kétharmados Fidesznek az egyik hátulütője lett, hogy az egykori diákvezérből népvezér lett, s ezért beindult az ehhez kapcsolódó kommunikációs gesztusok tömeges áradása is. Pózolás a Bestnek, nyilatkozás a Blikknek, hogy megmutassuk mennyire emberközeli is a Miniszterelnök. Nem mintha hasonló demagógiát bármely oldal miniszterelnöke ne követett volna el, emlékszünk mi Totó kutyára meg az elveszett kislányra is, aminél fogtuk a fejünket, hogy micsoda bulvárkodás már ez. A tömegdemokrácia egy ilyen popszakma.

A balmédia azonban újra kimutatta a foga fehérjét, mert nem hagyja szegény Ráhelt élni. A Blikk beszámolóját követően sorra fejezik ki „örömüket” a nász iránt, és hozakodnak elő undorítóbbnál undorítóbb dolgokkal. Kezdjük ott, hogy a hajadonként valószínűleg egy utolsó jót bulizó Ráhelt jól lekapták amint volt pofája nem karót nyelve vigyázzban ülni a Balaton Soundon, hanem mórikálni magát és táncolni. Szítsuk fel a jó kis „micsoda szégyentelen ez a lány, pedig vőlegénye van” érzéseket a komcsi mari nénikben, és a „sunáznám” faktort a sárgafogú szakmunkástanoncokban, mert jó is az. De ez nem gáz, csakhogy a HVG és a „mérvadó” tényfeltárás tényfeltárta, hogy bizony itt a Fidesz-maffia beltenyészete történik, „úgy házasodnak ezek egymás közt, mint valami maffia vagy királyság vagy ilyen”. Mert kiderül: felcsúti a vejkó, Orbánék barátjának a fia. Megkérdezném alaphangon: ha mondjuk valaki házasodik, nem full normális, hogy baráti családok gyerekei „nőnek össze” szerelemben? Törvényszerű lenne, hogy vadidegenekkel kell összeállni? Csak kérdem, mert pláne egy konzervatívabb életvitelű nagycsaládban ez a szokványos, és az utóbbi pedig a nem szokványos. Tehát a sztori mondhatni átlag, pláne, hogy kb. későkamaszkoruk óta „járnak” is. Nade a tényfeltárás azon túl, hogy jól bemutatják mennyire hogyan „barátok” Orbánék és Tiborczék között?

Megismerjük Tiborczékat a HVG kedves kis írásából. Az egyébiránt orvos örömapa két bekezdésen belül lesz kulák, helyi kiskirály, természetkárosító, és energiaguru, valamint alles zusammen Közgépes maffiózó. Csodálatos. Már látjuk is lelki szemeink előtt, ahogy az elsötétített szobában cicát simizve ül a reluxánál Viktor, előtte az elburjánzott csollányos történetét meséli Tiborcz papa, hogy aztán Viktor intsen a sötétben várakozó Illés Zoltánnak, s „elintézze” a természetvédelmi terület fáinak kivágását. A háttérben szól a cigányzene (megtudtuk, hogy Viktor ehhez ragaszkodott.) illetve valahol a végtelen Tiborcz hacienda hátsó pajátájban szendvicstáncolnak az Orbán lányok. Természetesen szanaszét Fideszes kötődik mindenki mindenkivel, a Közgépes meg dolomitbányász „middleman”-ek meg kétpofára tömik magukba a zserbót.


A HVG elképzelése szerint ugyanis úgy lenne illő, ha Orbán és az ő lánya az alapvető szocializáció, a normális élet szabályait felrúgva valamiféle reprezentáló biorobot funkcióban élnék életüket. Két dimenziós papírmasé lényekként, akik nem buliznak, nem házasodnak, nem élnek, nem mozdulnak, csak vannak, de inkább az sem. Ne fideszes vállalkozók vagy emberkék udvaroljanak, amin azért – megjegyzem - marhára csodálkoznék, ha nem így lenne, lévén Orbán Viktor lányának valószínűleg nem Bajnai Gordon vagy Gyurcsány Feri valamelyik gyermeke fogja a szelet csapni (Habár micsoda Romeó és Júlia történetet faraghatna belőle a Blikk - természetesen exclusive...). De szemmel láthatóan a HVG-nek tökmindegy, hogy ki is Tiborcz István, kis Orbán Ráhel. Nekik nem szent senki magánélete, senki boldogsága. Megszégyenítés, lejáratás, maffiázás a lényeg. Elgondolkodtató amit a HVG és a baloldali lapok Orbán Ráhel kapcsán művelnek. Pár napja még a „megerőszakolt 15 éves részeg lány” kapcsán nyomták a „slut shaming” bélyegét mindenkire, aki nem velük értett egyet az ügy kapcsán. Egy héttel később egy teljesen normális, és valójában tök átlagos huszonéves lányt szégyenítenek meg országos fórumokon, tolnak róla cikinek magyarázott videókat, maffiózózzák le a szerelmét, akihez hozzámenni készül csupán azért, mert a vezetékneve Orbán. Szerintem ez gusztustalan. Sőt. Undorító. De mindegy… Nem ért túl nagy meglepetés.

Ennek ellenére, és amellett, hogy drukkolunk, sőt – ha olyanok vagyunk – imádkozhatunk  is házasságának sikeréért, azt is szeretnénk megjegyezni innen a távolból, hogy nem lennénk Ráhel helyében. Valószínű, hogy Orbán Ráhelnek lenni nehezebb dolog lehet, mint Orbán Viktornak. Mert Orbán Viktor akarattal, önszántából választotta azt az utat, hogy a nap 24 órájában, a hét 7 napján osszák neki az ívet. Ezúttal tényleg azokra a mocsok ballerokra gondolunk, mint pl. a 444, a HVG, vagy Szanyi Tibor. Mert Orbán Ráhel, pontosabban a húga  „ellve” volt, ha Szanyi kapitány híres blogbejegyzésével kezdjük a sort. Ő, mármint Ráhel és tesóinak bármelyike nem ember. Damien jobb nála, pedig ő az Omenben nem volt épp pozitív hős. Aztán, ha Ráhel sorsára gondolunk, gyerekként ő volt leginkább az, aki kapta Apuval együtt a szörnyűségeket. Iskolába nem mehetett, bulizni nem bulizhatott, szörnyű élete lehetett, mindehhez volt egy olyan apja, aki mivel épp az országgal, és igen, valahol mélyen velünk is törődött, csinált nekünk Kossuth teret, meg irányított minket, kb. 2 milliónyinkat, így rá, Ráhelre nem biztos, hogy jutott elég idő. Cikizték a neve miatt is biztos, lezsidózták párszor csak a rend kedvéért, és emellett kaphatta mindazt, amit a hozzá hasonló szemüveges megszeppent lányok szoktak. Mintervertigheistgefühl...

Aztán jött a kamaszkor, amikor Apa épp maga volt Hitler reinkarnációja. Nem tudott úgy kimenni az utcára, hogy ne Apa legyen a téma. Komolyan: hogy randizzon így az ember lánya? Honnan tudhatja, hogy kiben bízhat, ki az akinek valóban Ő kell, és nem „az Orbán lánya”? Az Orbán lánya, hogy megalázhassa, vagy az Orbán lánya, hogy beférkőzzön Apa legbelső köreibe? Aztán, túl mindezen a tortúrán végre jön ez a Tiborcz gyerek. Helyes is, jó fej is, meg is lehet benne bízni, és azt mondja, szeret. Hozzámegyek – gondolja Ráhel. És akkor majd ő megvéd engem, és leszarjuk ezt az egészet végre és élünk boldogan, mert már ránk fér. Erre jön a HVG, és rögvest lemaffiózózza szerencsétlen srácot, Ráhelről meg tolja a paparazzi-szarságokat. Tehát nincs vége… Folytatódik az egész. Az esküvő előtt még feltolnak egy balatoni videót, nem volt elég a szakdolis baromság.

Szóval Ráhel, nem ismerünk, de itt a Tutiblog szerkesztőségében konkrétan mind veled vagyunk. Értjük, vagy legalábbis érteni véljük min mész most át, és min kell átmenned évek óta. Azt is tudjuk, hogy Apát is nehéz lehet elviselni, mert biztos „mindig mindent jobban tud” meg „főnökösködik”, ráadásul kolbászszaga is van, meg ki akar cipelni a Puskás Ak.. (Piréz megtiltotta névbitorlás megerősítését - a szerk.) a Felcsút meccsekre. De hidd el: van, hogy valaki sok mindent jobban tud, mint mi, pl. nekünk beismerni, hogy Apa okosabb nálunk kifejezetten szarul esik. De az, ő ilyen. És tudjuk, hogy főnökösködik, de akkor is ő az egyik legjobb főnök. Tényleg. Mindenki más szarabb nála, de szerintem ezt te is tudod. Most itt van Isti, és – már amit a képen látni – egész jófejnek tűnik. Sok boldogságot.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger