2013. július 2.

Jól alszik Gordon?


Együtt? Kivel? Mert nagyon úgy tűnik, hogy Bajnai nem igazán akar Mesterházyékkal alkudozni. Legalábbis az elmúlt napok programjaiból ez világosan látszik. Ugyanis alig kezdődtek el úgy jó egy héttel ezelőtt a tárgyalások, ma már mindenki ismét a saját útját járja. Bár tiszta szívből, őszintén megértjük Gordont, hogy inkább haknizik két napot Erdélyben, mint hogy egy pesti, levegőtlen irodában tárgyaljon Attilával és néhány rossz arcú, büdös lábú komcsival. És abban is számíthat együttérzésünkre, hogy inkább ebédel Kolozsvárott Kelemen Hunorral, mint valamelyik budai kisvendéglőben, a még mindig csinos Lendvai Ildikóval. Így valószínűleg jobban alszik... És talán csurran-cseppen néhány szavazat is majd Erdélyországból.

Gordon boldog és mély alvásával kapcsolatban – a vasárnap estéjét elnézve – azonban némi kétségünk támad. Ugyanis a pihenőnapot nem a feleségével romantikázva töltötte, hanem helyette Juhász Péterrel, a Milla vezetőjével, a drogok legalizálásnak honi élharcosával szórakozott a Toldi moziban. Ahol a homoszexuális fesztivál, a Budapest Pride megnyitójának showműsorát tekintették meg. És egy félmeztelenül táncoló fiúnak tapsolhattak. Nem mondom! Mi mindent kell elviselnie Gordonnak néhány ezer szavazatért!

Hétfő este azonban újra boldogan telt. Az Együtt-PM Szövetség ugyanis "tüntetést" szervezett a Fidesz székháza elé. Habár csak pár százan jöttek el, de azért nagy nap volt ez Gordon életében. Szónoki versenyre kelhetett Gyurcsánnyal. Mert olyanokat mondott például, hogy „Vigyázó szemetek Prágára vessétek!” Amivel a Csehországban megbukott kormányra célzott Habár ezzel az erővel bármelyik kormányváltást felhozhatta volna, mégis: Batsányi János soraival ütni egyet Orbánon – nem megszokott az inkább halk-szavú Bajnaitól. Majd jött a „nekünk nem kell a Fidesz székház! Mi a parlamentet akarjuk elfoglalni jogállami eszközökkel”. Minő Gyurcsányi magaslatok! Aztán Gordon tovább brillírozott. „Ön, miniszterelnök úr, trafiklopást és földrablást csinál, ezek árulják el önt, ezek az ön beismerő vallomásai” – szólította meg Orbán Viktort, követve a néhány héttel ezelőtti Gyurcsányi fordulatot. Azért a csattanó a végére maradt: „Hazánk ipari méretű lenyúlása Orbán szándéka szerint történik”. És nem szakadt le a plafon...

Bajnai hétfő este jól aludhatott. Miután a Gyurcsány által kitolt ellenzéki ingerküszöböt feszegette, boldogan térhetett haza és fekhetett ágyába. Édes álom jött szemére.

Bár egyes pletykák szerint Gordon nem mindig tud gyorsan elaludni. Ilyenkor régi jól bevált módszert használ: számol. Na nem bárányokat, hanem ludakat. 

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger